Paprika, paradicsom, uborka, reszelt káposzta (fehér és lila). Milyen öntetet tudnátok rá ajánlani, amitől jó íze lesz, és nem is hízlal. (tudásbázis)
tudom ajanlani a francia vinaigrette (vinegrett)
ontetet!
ez szinte mindenhez passzol,
egy kaveskanel csipos dijoni mustar
egy evokanal balzsamecet, so , bors,
ezeket jol elkevered, majd a vegen aprankent hozzadva felkevered szobahomersekletu olivaval,jo 3-4 evokanalnyival.
az olajat az ilyen onteteknek mindig a vegen kell hozzaadni, mert maskepp az ecet nem oldja fel a mustart
a vegen nyomhatunk bele fokhagymat!
Minden salátaöntet hízlal.
Ilyen öntetek helyett használj egy kis sót, bazsalikomot, ecetet és egy nagyon kevés olivaolajat. A görögök és a ciprusiak szinte minden salátát így ízesítenek és isteni finomak. Fél évig éltem Cipruson, így megtanultam, hogy milyenek a tényleg egészséges ételek.
Az ecet egyébként nem egészségtelen, mint ahogy valaki lentebb írta, sőt, nem is savasít, a paradicsom ezerszer jobban savasít. Az én páromnak is gondjai vannak a savasodással, de az ecetes salátáktól semmi baja sincs, sőt, az utóbbi fél évben 11 kilótól is megszabadult! Csupán egészségesen kell étkezni, ennyi a titkok. És a salátákat tilos salátaöntetekkel enni, mert azok nagyon hízlalnak, a joghurtosok is!
Joghurt,só,bors,kevés vegeta ,fokhagyma.
vagy
Joghurt és egy nagyon kevés majonéz.
Én ezeket szeretem a legjobban.
Nagyon szépen köszönöm Jozephina a recept ötletedet!
Ki fogom mindenféleképpen próbálni, mert nagyon jól hangzik.
Majd megírom milyen tapasztalataim voltak a recepteddel kapcsolatban.
Mégegyszer köszi! Pussza.
Sziasztok! :-)
Szeretettel ajánlom mindenkinek a következő öntet receptet, amivel nem csak a salátákat , de még a sült vagy párolt zöldségeket is fel lehet dobni és egészséges.
Oliva olaj + pici mustár + citromlé vagy/és grapefruit lé + zúzott fokhagyma + só (Himalája só, mert az egészséges) a végén jól megy a salátába ehhez az öntethez az apróra vágott petrezselyem.
Akinek valamelyik összetevő nem tetszik, hagyja ki vagy helyettesítse mással.
Az ecet nagyon egészségtelen és savasít, helyette savanyításra citromlevet használjatok. :-)
Szép napot mindenkinek :-)
szerintem nem kell rá öntet, úgy a legfínomabb.
esetleg egy kis olívaolaj és bazsalikom. de csak kevés.
Nem, a 12%-os tejföl sem gáz. :o)
Legalábbis gondolom, nem több liternyit tettél. ;o)
Én szinte sosem teszek öntetet a salátákra.
Öntök rá kicsi olívaolajat, kevés vörösborecetet, mindenféle zöldfűszert teszek rá és egy nagyon kevés sót. Szerintem így is finom és jóval diétásabb, mintha bármilyen öntet kerülne bele.
Joghurt... finom fűszerekkel. :o)
Vagy akár citromlé.
Vagy olívaolaj. Egy pici abból sem hízlal, viszont segít, hogy a zsírban oldódó vitaminok is hasznossá váljanak. :o)
További ajánlott fórumok:
- Reszelt fejes káposzta meddig áll el?
- Volt már valaki beteg a paprikától és a paradicsomtól?
- A törpehörcsögök ehetnek paprikát és paradicsomot?
- Szeretem a paradicsomos káposztát.
- 68 db paprika- és paradicsom palántát vettünk.Remélem...
- A paradicsomos káposztát le lehet fagyasztani? Ha igen, meddig érdemes? Utána nem lesz rossz ízű?