Volt már valaki beteg a paprikától és a paradicsomtól? (beszélgetés)
A paprikát nyersen tanácsos valamilyen zsíros dologgal enni,vajas kenyérrel,zsírosabb margarinos kenyérrel,vagy zsírral,mert maga a zsír semlegesít valami anyagot benne.Ez az anyag a vesére káros.
A paradicsomnak pedig a zöld részét a száránál kell kivágni,mert fejfájást okoz.
Én is ettől lettem most a legbetegebb. :(
De ha meghámozod, akkor semmi bajod sincs tőle?
En a paprika hejatol vagyok iszonyat rosszul,epegondok,szornyu gyomorfajas,puffadas,rosszullet....
Igy vagy meghamozom,vagy feladom.Oszinten szolva,elegge felek a paprikatol mar.Imadott Nagyim is szenvedett tole anno...
Köszönöm!
Már régebben rájöttem, hogy meghámozva ehetem csak az almát, mert kiakad tőle a gyomrom. A paradicsom bőrét se tudja rendesen megemészteni. A múlt héten egy darab paprikát 3 napig ettem, de minden nap vacakolt egy kicsit a gyomrom. Az előbb megettem egy negyed paprikát, és fáj a gyomrom, hányingerem van, szédülök. :/
Kedves Kérdező :)
Van ilyen bizony, de még mennyire :(
Sajnos.
A fiam, elég kis korától kezdve, nem bírta csak bizonyos paprikákat enni, ami vastag húsú, a másiktól fájt a gyomra mindig.
A paradicsomot imádom, de egy idő óta fáj a gyomrom tőle, kivéve a Lucullust, vagy mostanában már a koktél paradicsomot.
Így aztán ritkábban veszek mindenből, de enni kell, mert a szervezetnek a benne lévő vitaminokra szüksége van.
Lereszelheted a paprikát, a héja automatikusan nem megy, szabályosan leválik közben.
Magját ne edd, még főzve sem.
A paradicsomot le lehet hámozni, kissé lassú, de lejön. A magját kerüld ennek is :)
persze
puffaszthat mondjuk, vagy mire gondolsz?
Kedves Emberek!
Elképzelhető az, hogy a paprika, a paradicsom és az alma bőrében vannak olyan anyagok, amikre érzékeny a gyomor és a bélrendszer?
További ajánlott fórumok:
- Lakatlan sziget, lehet belőle paradicsomi állapot?
- A boltokban mindig megnyomkodom a paradicsomokat,...
- Mivel tüntethetem el a paradicsomfoltot a blúzomról?
- Emlékszik valaki arra, hogy a suliban volt olyan kaja, hogy husgombóc, paradicsomszósz, kruplival, a szósznak tudja valaki a receptjét?
- Találkozott már valaki olyan paradicsommal, ami külsőleg normális volt, de amikor felvágta, látta, hogy ki vannak rügyezve a magok?
- A Tescoban mi számít friss zöldségnek és gyümölcsnek? Kaptam rá kupont, de se a paradicsom se a hagyma nem volt az.