Emlékszik valaki arra, hogy a suliban volt olyan kaja, hogy husgombóc, paradicsomszósz, kruplival, a szósznak tudja valaki a receptjét? (tudásbázis)
28. csutika100 (válaszként erre: 24. - Usibub)
2009. okt. 29. 09:19
Én sem gondoltam tejfölösre, csak a 8.as hozzászólásnál olvastam a habarásost. El sem tudnám képzelni habarva, igaz egyszer kostóltam fahéjjal ízesitve a paradicsomszószt, borzalmas volt.
27. usibub (válaszként erre: 23. - Lully)
2009. okt. 29. 06:09
Lully. Olyan jól hangzik mindegyik, már szinte érzem a számba, a fincsi izét :) Köszike
26. usibub (válaszként erre: 22. - 319cd6978b)
2009. okt. 29. 06:08
Powerpuffemo. Neked is nagyon köszönöm. Olyan kedvesek vagytok. pusz
25. usibub (válaszként erre: 21. - Nedin)
2009. okt. 29. 06:06
Nedin. Nagyon ari vagy ezt is ki fogom próbálni.
Köszi neked is. pusz
24. usibub (válaszként erre: 20. - Csutika100)
2009. okt. 29. 06:05
Szia Csutika. Igazán nem gondoltam tejfölösre, csak arra, hogy amit a suli kaptunk, vajon azt hogy csinálták, mert emlékszem, hogy az nekem nagyon ízlet.És azért is szeretném meg csinálni, most hogy eszembe jutott :)
23. lully
2009. okt. 28. 20:22
Én így csinálom: rántás /pirospaprika nélkül/, bele sűrített paradicsom, és felöntöm erőlevessel /kockából főzöm, leszűröm/ tetszés szerinti mennyiséggel, cukor szintén ízlés szerint. Kész!
22. 319cd6978b
2009. okt. 28. 19:59
Anyukám szokott olyat főzni. Elég egyszerű kaja.
A paradicsomszósz egyszerú rántás paradicsomlével felöntve és ízlés szerint cukrozva.
21. nedin
2009. okt. 28. 19:57
én is szoktam fözni de én le karamellizálom a cukrot is utána liszt(,örölt piros paprikát )nem kell bele tenni mert keserü lesz tőle ,nagyon különleges izt add neki isteni jó szivvel merem ajánlani nagy sikered lesz meg látod :)
20. csutika100 (válaszként erre: 9. - Usibub)
2009. okt. 28. 19:31
Paradicsompürét és ívólét is teszek bele. Az ivólé nagyon jó ízt ad neki.
A habarás az tejfőlösnek gondolod?
19. usibub (válaszként erre: 18. - 021a029148)
2009. okt. 28. 14:53
puszika
18. 021a029148
2009. okt. 28. 14:51
Szívesen! :))
17. usibub (válaszként erre: 16. - 021a029148)
2009. okt. 28. 14:51
igen gondolom. biztos fincsi lesz ez is, imádok főzni. és köszike tényleg
16. 021a029148 (válaszként erre: 15. - Usibub)
2009. okt. 28. 14:48
Akkor sok sikert! Nem nehéz ám. A gombóc beízesítése lényeges.
15. usibub (válaszként erre: 14. - 021a029148)
2009. okt. 28. 14:47
hát én is ezt csinálom majd, elhiheted
14. 021a029148 (válaszként erre: 13. - Usibub)
2009. okt. 28. 14:45
Hétvégén ezt főzök. Köszi az ötletet. :)
13. usibub
2009. okt. 28. 14:44
nyami-nami. csurog a nyálam, pedig már ebédeltem :)
12. 021a029148 (válaszként erre: 11. - Usibub)
2009. okt. 28. 14:41
Én úgy szoktam csinálni, hogy elkészítem a rántást, és felengedem paradicsomlével (dobozos) és vízzel. Beízesítem, felforralom és ebben főzöm ki a gombócokat.
11. usibub (válaszként erre: 10. - 021a029148)
2009. okt. 28. 14:39
tényleg rántva még nem ettem, de meg fogom próbálni, kiváncsi vagyok rá, csak süritett parit kell venni, a többi minden van itthon.
köszike
10. 021a029148 (válaszként erre: 9. - Usibub)
2009. okt. 28. 14:37
Én rántom a töltött paprikát, és van, hogy nem is töltöm be a húst paprikába, hanem csak gombócokat csinálok. Ugyanaz, mint a menzán volt, csak finomabb! :)
9. usibub (válaszként erre: 8. - Vikucka)
2009. okt. 28. 14:35
biztos nem a töltött paprikára gondoltam, na meg azt én nem rántom, hanem habarom :) de kifogom próbálni, amit írtatok
nagyon köszi neked is.
8. vikucka
2009. okt. 28. 14:32
Szerintem a töltöt paprikára gondolsz. Én úgy szoktam csinálni a szószt, hogy egy laza rántást felöntök húsalaplével, megfűszerezem majoranna, egy kevés fokhagymagranulátum, majd egy kis bors. Amikor forr felöntöm a paradicsomszósszal, csomómentesre elkeverem. Nem aranyfácános paradicsomszószt használok, hanem sűritett spáros paradicsomot. Amikor elkezd forrni, akkor van kész.
7. eszter_good
2009. okt. 28. 14:30
Az teljesen olyan, mint a töltött paprika, csak mellé teszik a paprikát, amikor készül, nem beletöltik a gombócot.
6. usibub
2009. okt. 28. 14:30
Köszike nagyon kedvesek vagytok.
5. cel
2009. okt. 28. 14:30
Kevés zsiradékból és lisztből készíts világos rántást, engedd fel hideg vízzel, keverd el csomó mentesre, adj hozzá sűrített paradicsomot, csipetnyi sót és ízlés szerint cukrot. Jól forrald össze és kész a szósz.
4. 021a029148
2009. okt. 28. 14:29
Teljesen az, mint a töltött paprika, csak a töltelék nincs paprikába téve, hanem gombócot formálnak belőle.
3. ében11
2009. okt. 28. 14:29
én úgy szoktam hogy vöröshagymát pirítok meghintem lisztel felöntöm paradicsomlével+víz és só cukor kevés pirospaprika.
2. H.Ancsi
2009. okt. 28. 14:28
egyszerü paradicsomszósz, ugyan az mint a paradicsomleves, csak sűrűbb, csak be kell irni a keresőbe
1. usibub
2009. okt. 28. 14:26
Emlékszik valaki arra, hogy a suliban volt olyan kaja, hogy husgombóc, paradicsomszósz, kruplival, a szósznak tudja valaki a receptjét?
További ajánlott fórumok:
- 80-as évek termékei, meséi stb., amik már eltűntek! Emlékszik valaki?
- Aki szívesen emlékszik vissza a hetvenes -nyolcvanas évekre, mi volt jobb, és mi rosszabb, mint manapság?
- Lakatlan sziget, lehet belőle paradicsomi állapot?
- Szeretném megkérdezni emlékszik véletlenül valaki arra a torna kazettára (magnó) ami a 80-85 körül volt divat?
- A boltokban mindig megnyomkodom a paradicsomokat,...
- Régi mesejátékok (cseh, orosz...) ki emlékszik címekre?