Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Receptek, amiket te találtál ki, és beváltak? fórum

Receptek, amiket te találtál ki, és beváltak? (beszélgetés)


16. dca7af89ee (válaszként erre: 1. - Afbc662347)
2009. okt. 5. 15:23

Vajas tarhonya tészta!!!

Megfőzöd a tarhonya tésztát, és kocka margarint teszel rá, kb a margarin 1/4-ét. Sózod és eszed!! Olcsó, és nagyon finom!!!!!!!!!!!!!!

2009. máj. 26. 13:26

Véletlenül elküldtem,mielőtt befjeztem volna a mondatot a tepsis palacsintánál.


Tehát: Laktató,és nem vesznek kárba a martadékok.

2009. máj. 26. 13:24

Mindent bele, tepsis palacsinta


Hozzávalók:


20 dkg liszt


2 db tojás


5 dl tej


1/2 dl olaj



gyümölcs, felvágott, kolbász, sonka, uborka... határ a fantáziánk...


Elkészítés:

A tojást, tejet, lisztet, olajat, pici sót botturmixszal csomómentesre keverjük. A lényeg, hogy sűrű palacsintatésztát kapjunk. Ezután felaprítunk 1x1 cm-es darabokra bármilyen maradékot (gyümölcsöt, felvágottat, zöldséget). Határ a fantáziánk. A folyékony tésztát olyan tepsibe öntjük, amelyben a tészta magassága a másfél centimétert nem haladja meg, majd az előkészített *maradékokat* véletlen eloszlásban beleszórjuk a tésztába. A tepsit forró sütőbe tesszük, és 20 percig ott tartjuk, majd hústűvel ellenőrizzük, hogy átsült-e. A lepényt három- vagy négyszög alakúra vágjuk (kb. 10x10 cm ) és kechuppal vagy majonézzel tálaljuk.


Nem bánod meg, ha elkészíted!! Laktató, és nem

13. Tidike (válaszként erre: 12. - Sena)
2009. máj. 26. 12:17
Ez a recept nagyon jól hangzik. Valószínű én is kipróbálom:) Nagyon szeretjük a párommal az ilyen tejfölös ételeket.
12. Sena
2009. máj. 25. 22:13

Cukkinis karajszelet:

Tepsi aljába sózott, borsozott karajszeletek,

rá cukkini karikák,

leöntve tejfölös keverékkel: tejföl, tojás, só, fokhagyma, kapor.

Fólia alatt puhára sütni, majd fólia nélkül sajtot pirítani rá.


Azt hiszem így csináltam, nem 100% mert improvizáltam.

11. 6c5f346e46 (válaszként erre: 9. - 62ffba3b4b)
2009. máj. 25. 19:57

az jóóóóó,szivessen,örülök,ha segithettem...:))))

csak annyit még hozzátennék,hogy ez a natur zselatin nem ad semmi plussz izt a tejszinnek,ugyhogy csak bátran...:)))

2009. máj. 25. 17:50

Babos rakottkarfiol


Hozzávalók:

kb 1 kg karfiol (tisztán)

2 doboz babkonzerv

20 dkg rizs (vagy 2 db tasakos rizs)

vöröshagyma (1 nagy fej)

fokhagyma (4-5 gerezd)

bors

majoranna

bazsalikom (elhagyható)

oregáno (elhagyható)

olaj (zsír)

2 evőkanál paradicsompüré

tejföl (amennyit nem sajnálsz rá,1 vagy 2 kis pohár)

reszelt sajt


Elkészítés: A tisztított karfiolt rózsáira szedni,sós vízben kb.2-3 percet forralni,utána leszűrni.

A hagymát vékonyra felszelni,zsiradékban megpárolni,hozzáadni a az áttört fokhagymát,a levétől lecsurgatott babot,par.pürét,fűszereket.Szükség szerint kevés vizet lehet aláönteni,és állandóan kevergetve 5-10 percet párolni.

Közben a rizst is puhára főzzük sós vízben.


Egy sütőedényt kikenni vajjal vagy olajjal, elteríteni benne a karfiol felét,arra ráteríteni a megfőtt rizst,majd a babos massza következik.

(esetleg még a rizst is meg lehet gyengén szórni a fűszerekből)

A bab tetejét jól megkenni tejföllel,utána pedig ráteríteni a maradék karfiolt.

A karfiol tetejét ismét megkenni tejföllel,és megszórni a reszelt sajttal.

200 fokon addig sütöm,míg szép rózsaszín lesz a teteje.

9. 62ffba3b4b (válaszként erre: 7. - 6c5f346e46)
2009. máj. 25. 17:38
Érthetően írtad, és hasznos trükköt tanultam. Ezt a zselatinos tejszínhabot nem ismertem. Érdemes volt "kikövetelnem" a receptet, köszönöm!
2009. máj. 25. 17:06

ja,és a chillis bab chilli nélkül...


általában konzerv babból készül,két félét szoktam bele tenni,fehéret és vöröset...


hv:-konzerv bab,vörös és fehér,

-2 nagy fej vöröshagyma,

-valami füstölt hús(főt,füstölt tarja,karaj,vagy császár szalonna,sonka,teljessen mindegy,ki mit szeret)

-só,bors(chilli helyett),pirospaprika,mindenki izlése szerint...

-étolaj



a hagymát mepucolom,felvágom hosszú csikokra,megfuttatom az olajon,közben hozzáadom a kockákra vágott füstölt húst vagy amit szeretnék bele,amikor már üveges a hagyma hozzá öntöm a bab konzervet,a levével együtt,megszórom pirospaprikával,egy pici sóval,a konzerv sós!és örölt borsal,hogy egy kicsit csipős legyen,jól összeforralom...főzni már nem nagyon kell,mert a bab meg van főve...

kenyérrel még melegen tálalom...


a párom nem birja a chillit,ezért teszünk bele borsot,a gyerekek is nagyon szeretik...

7. 6c5f346e46 (válaszként erre: 6. - 62ffba3b4b)
2009. máj. 25. 15:28

oks...


a spéci gesztenye tortámat ugy találtam ki,hogy gondolkodtam,milyen krémet lehetne csinálni,és rém egyszerünek tünt,de nagyon fincsi,tehát:


-2 vaj vagy 1 margarin,

-2 gesztenyemassza(fagyasztott)

-rumaroma

-20dkg porcukor

-tejszin vagy tejszin pótló por

-1,5dl tej

-izlés szerint csokireszelék(táblacsoki lereszelve,simán)

-ha valaki akar tehet bele megyet,nem rontja el...

-a tejszinhez a tetejére natur zselatin,

-piskóta vagy baba piskóta....



elkészités:

-a tejszin pótló port elkészitem a tejjel ahogy a zacskón irja,

-a vajat kikeverem a porcukorral és a rummal,belereszelem a még fagyos gesztenye masszát beleöntöm a csokireszeléket és a meggyet(nem muszáj bele),a végén jöhet a tejszin,annyi kell csak bele,hogy krémes állaga legyen,de semmi kép ne follyon a krém...

-piskótát szétvágom 3 részre és megkenem vele kivül,belül,meggyel és csoki reszelékkel diszitem...


csináltam már baba piskótával is rendes piskóta helyett,ugy is nagy sikere volt,

-elöször egy sór piskóta,krém,piskóta...

amig el nem fogy,a tetejére krém kerüljön...



a tejszint,hogy kemény maradjon,akár igy a zacskós pótlóporból is,ugy kell elkésziteni,hogy:


-2 tojás habját gőz felett porcukorral felverem,félreteszem...

-a tejszinport elkészitem,ahogy a zacskóra rá van irva,és 1 csapott evőkanál sima natur zselatint 3-4 kanál vizben felfőzök és az elkészitett tejszinhez adom,elkeverem vele és hozzáadom a tojások gőzfölött felvert habját is,ovatossan,hogy ne törjön össze,megdermesztem a hűtőben,és mehet a tortára...

-a zselatintól olyan kemény hab lessz belőle,hogy még egy hét múlva is ugy áll ahogy akarod,nem folyik szé tés nem esik össze....


a családom imádja,remélem értehtően irtam le...:)))

6. 62ffba3b4b (válaszként erre: 5. - 6c5f346e46)
2009. máj. 25. 14:21
Kéretik a recepteket is mellékelni!!! Kíváncsiak vagyunk..:)))
2009. máj. 25. 13:15

spéci gesztenye torta...

csilisbab csili nélkül...

és még van,majd ha eszembe jut,akkor leirom...:)))

2009. máj. 24. 14:19

Fasírozott vagdalthúsból


Hozzávalók: • 1 nagy doboz (400 gr) vagdalthús konzerv

• 3 db zsemle

• 2 db tojás

• só

• bors

• fűszerpaprika

• fokhagyma

• zsemlemorzsa

• olaj

2009. máj. 24. 14:17

A másik:


Rakott kel virslivel, Éva módra


Hozzávalók: kb.1 kg kelkáposzta

10 dkg margarin,vagy olaj

őrölt kömény

2 db tojás

2 evőkanál liszt

2 dl tejszín/tejföl

2 pár virsli

1 kis fej hagyma

1 tasakos rizs (vagy 15 dkg rizs)

bors

pirospaprika

majoranna

3 gerezd fokhagyma

10 dkg sajt reszelve

Elkészítés: A megtisztított kelkáposztát feldarabolom,mintha főzeléknek lenne.

Serpenyőbe margarint/olajat teszek,és ha felmelegedett,beleszórom a kelkáposztát.

Kevés, kb. 0.5 dl vizet öntök alá,rászórom a préselt fokhagymát,sózom,és fedő alatt lassú tűzön párolom. Mikor már majdnem puha,szórok rá köménymagot bőven,és még azzal párolom keveset.A levét elpárologtatom.Mikor kész,bőven megszórom majorannával,és összekeverem.

Közben a hagymát apróra vágom,zsiradékot teszek alá,megdinsztelem.Ha kész,szórok bele pirospaprikát,belerakom a karikára vágott virslit,és nagyon kevés vízzel felengedem.Sózom kicsit,borsozom,és pár perc alatt készre főzöm.

A rizst sós vízben puhára főzöm,leszűröm.

A két evőkanál lisztet kevés vízzel simára keverem,hozzákeverem a 2 db tojást,hozzáöntöm a tejszínt,sózom,borsozom.

Mikor minden elészült,egy tálat kiolajozok vékonyan,beleterítem a kelkáposzta felét,erre ráterítem a megfőtt rizst,azt is megszórom majorannával.A rizsre terítem a virslis masszát,majd pár kanál tejszínes keverékkel meglocsolom,de csak annyival,hogy még a tetejére is maradjon belőle.Rászórom a sajt felét.

Ha ez megvan,akkor ráterítem a maradék kelkáposztát,ezt is meglocsolom a maradék tejszínnel,és rászórom a maradék sajtot.

200 fokos sütőben szép pirosra sütöm.

2009. máj. 24. 14:15

Ez az egyik ilyen receptem:


Tyúkcomb sütve, saját recept szerint.


Hozzávalók: tyúkcombok

füstölt szalonna

zsir/olaj

vöröshagyma

fokhagyma

1-1,5 dl bor

Elkészítés: A tyúkcombokról lehúzod a bört,(ha szereted rajta is hagyhatod)és ketté vágod.

Mindkét oldalán besózod,és zsírozott sütőedénybe fekteted.

Megtisztítod a vörös és fokhagymát,a vöröshagymát félbe vágod.

Körbe rakod vele a combokat.

A szalonnát vékony szeletekre vágod,és beborítod vele a fél combokat.Minden fél combra 3 szelet szalonnát számolj.

Aláöntöd a bort,és előmelegített sütőben lefedve 200 fokon kb. 2 órát sütöd.

Én kacsasütőben szoktam sütni,akkor a fedő alatt is megpirul szépen.

Ha fóli alatt sütöd,az utolsó 15-20 percben távolítsd el a fóliát,hogy a hús megpiruljon.

Tanácsok: Mennyiséget nem írtam,mindenki maga tudja,mennyit akar készíteni.

Hagymát annyit használtam,amennyi a hús mellé fért,a körethez adva meg lehet enni,jó ízt ad,a fokhagyma szintén.

Köretnek a burgonya változatai illenek hozzá (sült,tört,resztelt...).

Én párolt zöldségköretet szoktam adni hozzá

2009. máj. 24. 13:01
Receptek, amiket te találtál ki, és beváltak?

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook