Receptek, amiket te találtál ki, és beváltak? (beszélgetés)
Vajas tarhonya tészta!!!
Megfőzöd a tarhonya tésztát, és kocka margarint teszel rá, kb a margarin 1/4-ét. Sózod és eszed!! Olcsó, és nagyon finom!!!!!!!!!!!!!!
Véletlenül elküldtem,mielőtt befjeztem volna a mondatot a tepsis palacsintánál.
Tehát: Laktató,és nem vesznek kárba a martadékok.
Mindent bele, tepsis palacsinta
Hozzávalók:
20 dkg liszt
2 db tojás
5 dl tej
1/2 dl olaj
só
gyümölcs, felvágott, kolbász, sonka, uborka... határ a fantáziánk...
Elkészítés:
A tojást, tejet, lisztet, olajat, pici sót botturmixszal csomómentesre keverjük. A lényeg, hogy sűrű palacsintatésztát kapjunk. Ezután felaprítunk 1x1 cm-es darabokra bármilyen maradékot (gyümölcsöt, felvágottat, zöldséget). Határ a fantáziánk. A folyékony tésztát olyan tepsibe öntjük, amelyben a tészta magassága a másfél centimétert nem haladja meg, majd az előkészített *maradékokat* véletlen eloszlásban beleszórjuk a tésztába. A tepsit forró sütőbe tesszük, és 20 percig ott tartjuk, majd hústűvel ellenőrizzük, hogy átsült-e. A lepényt három- vagy négyszög alakúra vágjuk (kb. 10x10 cm ) és kechuppal vagy majonézzel tálaljuk.
Nem bánod meg, ha elkészíted!! Laktató, és nem
Cukkinis karajszelet:
Tepsi aljába sózott, borsozott karajszeletek,
rá cukkini karikák,
leöntve tejfölös keverékkel: tejföl, tojás, só, fokhagyma, kapor.
Fólia alatt puhára sütni, majd fólia nélkül sajtot pirítani rá.
Azt hiszem így csináltam, nem 100% mert improvizáltam.
az jóóóóó,szivessen,örülök,ha segithettem...:))))
csak annyit még hozzátennék,hogy ez a natur zselatin nem ad semmi plussz izt a tejszinnek,ugyhogy csak bátran...:)))
Babos rakottkarfiol
Hozzávalók:
kb 1 kg karfiol (tisztán)
2 doboz babkonzerv
20 dkg rizs (vagy 2 db tasakos rizs)
vöröshagyma (1 nagy fej)
fokhagyma (4-5 gerezd)
só
bors
majoranna
bazsalikom (elhagyható)
oregáno (elhagyható)
olaj (zsír)
2 evőkanál paradicsompüré
tejföl (amennyit nem sajnálsz rá,1 vagy 2 kis pohár)
reszelt sajt
Elkészítés: A tisztított karfiolt rózsáira szedni,sós vízben kb.2-3 percet forralni,utána leszűrni.
A hagymát vékonyra felszelni,zsiradékban megpárolni,hozzáadni a az áttört fokhagymát,a levétől lecsurgatott babot,par.pürét,fűszereket.Szükség szerint kevés vizet lehet aláönteni,és állandóan kevergetve 5-10 percet párolni.
Közben a rizst is puhára főzzük sós vízben.
Egy sütőedényt kikenni vajjal vagy olajjal, elteríteni benne a karfiol felét,arra ráteríteni a megfőtt rizst,majd a babos massza következik.
(esetleg még a rizst is meg lehet gyengén szórni a fűszerekből)
A bab tetejét jól megkenni tejföllel,utána pedig ráteríteni a maradék karfiolt.
A karfiol tetejét ismét megkenni tejföllel,és megszórni a reszelt sajttal.
200 fokon addig sütöm,míg szép rózsaszín lesz a teteje.
ja,és a chillis bab chilli nélkül...
általában konzerv babból készül,két félét szoktam bele tenni,fehéret és vöröset...
hv:-konzerv bab,vörös és fehér,
-2 nagy fej vöröshagyma,
-valami füstölt hús(főt,füstölt tarja,karaj,vagy császár szalonna,sonka,teljessen mindegy,ki mit szeret)
-só,bors(chilli helyett),pirospaprika,mindenki izlése szerint...
-étolaj
a hagymát mepucolom,felvágom hosszú csikokra,megfuttatom az olajon,közben hozzáadom a kockákra vágott füstölt húst vagy amit szeretnék bele,amikor már üveges a hagyma hozzá öntöm a bab konzervet,a levével együtt,megszórom pirospaprikával,egy pici sóval,a konzerv sós!és örölt borsal,hogy egy kicsit csipős legyen,jól összeforralom...főzni már nem nagyon kell,mert a bab meg van főve...
kenyérrel még melegen tálalom...
a párom nem birja a chillit,ezért teszünk bele borsot,a gyerekek is nagyon szeretik...
oks...
a spéci gesztenye tortámat ugy találtam ki,hogy gondolkodtam,milyen krémet lehetne csinálni,és rém egyszerünek tünt,de nagyon fincsi,tehát:
-2 vaj vagy 1 margarin,
-2 gesztenyemassza(fagyasztott)
-rumaroma
-20dkg porcukor
-tejszin vagy tejszin pótló por
-1,5dl tej
-izlés szerint csokireszelék(táblacsoki lereszelve,simán)
-ha valaki akar tehet bele megyet,nem rontja el...
-a tejszinhez a tetejére natur zselatin,
-piskóta vagy baba piskóta....
elkészités:
-a tejszin pótló port elkészitem a tejjel ahogy a zacskón irja,
-a vajat kikeverem a porcukorral és a rummal,belereszelem a még fagyos gesztenye masszát beleöntöm a csokireszeléket és a meggyet(nem muszáj bele),a végén jöhet a tejszin,annyi kell csak bele,hogy krémes állaga legyen,de semmi kép ne follyon a krém...
-piskótát szétvágom 3 részre és megkenem vele kivül,belül,meggyel és csoki reszelékkel diszitem...
csináltam már baba piskótával is rendes piskóta helyett,ugy is nagy sikere volt,
-elöször egy sór piskóta,krém,piskóta...
amig el nem fogy,a tetejére krém kerüljön...
a tejszint,hogy kemény maradjon,akár igy a zacskós pótlóporból is,ugy kell elkésziteni,hogy:
-2 tojás habját gőz felett porcukorral felverem,félreteszem...
-a tejszinport elkészitem,ahogy a zacskóra rá van irva,és 1 csapott evőkanál sima natur zselatint 3-4 kanál vizben felfőzök és az elkészitett tejszinhez adom,elkeverem vele és hozzáadom a tojások gőzfölött felvert habját is,ovatossan,hogy ne törjön össze,megdermesztem a hűtőben,és mehet a tortára...
-a zselatintól olyan kemény hab lessz belőle,hogy még egy hét múlva is ugy áll ahogy akarod,nem folyik szé tés nem esik össze....
a családom imádja,remélem értehtően irtam le...:)))
spéci gesztenye torta...
csilisbab csili nélkül...
és még van,majd ha eszembe jut,akkor leirom...:)))
Fasírozott vagdalthúsból
Hozzávalók: • 1 nagy doboz (400 gr) vagdalthús konzerv
• 3 db zsemle
• 2 db tojás
• só
• bors
• fűszerpaprika
• fokhagyma
• zsemlemorzsa
• olaj
A másik:
Rakott kel virslivel, Éva módra
Hozzávalók: kb.1 kg kelkáposzta
10 dkg margarin,vagy olaj
őrölt kömény
2 db tojás
2 evőkanál liszt
2 dl tejszín/tejföl
2 pár virsli
1 kis fej hagyma
1 tasakos rizs (vagy 15 dkg rizs)
só
bors
pirospaprika
majoranna
3 gerezd fokhagyma
10 dkg sajt reszelve
Elkészítés: A megtisztított kelkáposztát feldarabolom,mintha főzeléknek lenne.
Serpenyőbe margarint/olajat teszek,és ha felmelegedett,beleszórom a kelkáposztát.
Kevés, kb. 0.5 dl vizet öntök alá,rászórom a préselt fokhagymát,sózom,és fedő alatt lassú tűzön párolom. Mikor már majdnem puha,szórok rá köménymagot bőven,és még azzal párolom keveset.A levét elpárologtatom.Mikor kész,bőven megszórom majorannával,és összekeverem.
Közben a hagymát apróra vágom,zsiradékot teszek alá,megdinsztelem.Ha kész,szórok bele pirospaprikát,belerakom a karikára vágott virslit,és nagyon kevés vízzel felengedem.Sózom kicsit,borsozom,és pár perc alatt készre főzöm.
A rizst sós vízben puhára főzöm,leszűröm.
A két evőkanál lisztet kevés vízzel simára keverem,hozzákeverem a 2 db tojást,hozzáöntöm a tejszínt,sózom,borsozom.
Mikor minden elészült,egy tálat kiolajozok vékonyan,beleterítem a kelkáposzta felét,erre ráterítem a megfőtt rizst,azt is megszórom majorannával.A rizsre terítem a virslis masszát,majd pár kanál tejszínes keverékkel meglocsolom,de csak annyival,hogy még a tetejére is maradjon belőle.Rászórom a sajt felét.
Ha ez megvan,akkor ráterítem a maradék kelkáposztát,ezt is meglocsolom a maradék tejszínnel,és rászórom a maradék sajtot.
200 fokos sütőben szép pirosra sütöm.
Ez az egyik ilyen receptem:
Tyúkcomb sütve, saját recept szerint.
Hozzávalók: tyúkcombok
füstölt szalonna
zsir/olaj
vöröshagyma
fokhagyma
só
1-1,5 dl bor
Elkészítés: A tyúkcombokról lehúzod a bört,(ha szereted rajta is hagyhatod)és ketté vágod.
Mindkét oldalán besózod,és zsírozott sütőedénybe fekteted.
Megtisztítod a vörös és fokhagymát,a vöröshagymát félbe vágod.
Körbe rakod vele a combokat.
A szalonnát vékony szeletekre vágod,és beborítod vele a fél combokat.Minden fél combra 3 szelet szalonnát számolj.
Aláöntöd a bort,és előmelegített sütőben lefedve 200 fokon kb. 2 órát sütöd.
Én kacsasütőben szoktam sütni,akkor a fedő alatt is megpirul szépen.
Ha fóli alatt sütöd,az utolsó 15-20 percben távolítsd el a fóliát,hogy a hús megpiruljon.
Tanácsok: Mennyiséget nem írtam,mindenki maga tudja,mennyit akar készíteni.
Hagymát annyit használtam,amennyi a hús mellé fért,a körethez adva meg lehet enni,jó ízt ad,a fokhagyma szintén.
Köretnek a burgonya változatai illenek hozzá (sült,tört,resztelt...).
Én párolt zöldségköretet szoktam adni hozzá