Radványi fácánmell áfonyamártással recept
A Radványi fácánmell áfonyamártással hozzávalói:4 db fácánmell,
tört fehérbors,
szerecsendió,
bazsalikom,
12 dkg vaj.
2 dl tejföl,
2 db tojássárgája,
1 csomó metélőhagyma,
12 dkg sajt,
40 dkg körte,
1 db citrom,
1 dl vörösbor,
40 dkg áfonya,
5 cl konyak,
só
A Radványi fácánmell áfonyamártással elkészítési módja:
A fácánmelleket kicsontozzuk, és eltávolítjuk a bőrét. Sóval, őrölt fehérborssal, reszelt szerecsendióval, őrölt bazsalikommal fűszerezzük. Forró vajba téve mindkét oldalát elősütjük. Egy tűzálló tálat vajjal kenjük ki, és a fácánmelleket sorba rendezve tegyük bele. Öntsük keverőtálba a tejfölt, adjuk hozzá a tojássárgáját, az apróra vágott metélőhagymát és a reszelt sajtot, gyengén sózzuk meg és keverjük össze. Ezzel a melleket vonjuk be, és az előmelegített sütőbe téve süssük szép pirosra. A meghámozott körtét vágjuk félbe, dörzsöljük be citrommal, és pároljuk vörösborban puhára. Az áfonyát konyakkal ízesítjük, és ezzel töltjük meg a körtéket, majd ültessük őket a kikent sütőlapra és a sütőbe téve, forrósítsuk jól át, Az elkészült fácánmelleket az áfonyával töltött körtével és mandulás burgonyaropogóssal tálaljuk, és desszertborokat kínáljunk mellé.
Kategória: Vadételek receptjei
A receptet beküldte: 53a220fca3, 2008. nov. 28. 21:02
A radványi fácánmell áfonyamártással elkészítési módja és hozzávalói.