Főoldal » Receptek » Vadételek receptjei » Radványi fácánmell áfonyamártással recept

Radványi fácánmell áfonyamártással recept

A Radványi fácánmell áfonyamártással hozzávalói:
4 db fácánmell,
tört fehérbors,
szerecsendió,
bazsalikom,
12 dkg vaj.
2 dl tejföl,
2 db tojássárgája,
1 csomó metélőhagyma,
12 dkg sajt,
40 dkg körte,
1 db citrom,
1 dl vörösbor,
40 dkg áfonya,
5 cl konyak,



A Radványi fácánmell áfonyamártással elkészítési módja:
A fácánmelleket kicsontozzuk, és eltávolítjuk a bőrét. Sóval, őrölt fehérborssal, reszelt szerecsendióval, őrölt bazsalikommal fűszerezzük. Forró vajba téve mindkét oldalát elősütjük. Egy tűzálló tálat vajjal kenjük ki, és a fácánmelleket sorba rendezve tegyük bele. Öntsük keverőtálba a tejfölt, adjuk hozzá a tojássárgáját, az apróra vágott metélőhagymát és a reszelt sajtot, gyengén sózzuk meg és keverjük össze. Ezzel a melleket vonjuk be, és az előmelegített sütőbe téve süssük szép pirosra. A meghámozott körtét vágjuk félbe, dörzsöljük be citrommal, és pároljuk vörösborban puhára. Az áfonyát konyakkal ízesítjük, és ezzel töltjük meg a körtéket, majd ültessük őket a kikent sütőlapra és a sütőbe téve, forrósítsuk jól át, Az elkészült fácánmelleket az áfonyával töltött körtével és mandulás burgonyaropogóssal tálaljuk, és desszertborokat kínáljunk mellé.


Kategória: Vadételek receptjei


A radványi fácánmell áfonyamártással elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook