Pulykaragu recept
60 perc
A Pulykaragu hozzávalói:
50 dkg kicsontozott pulykamell
4 dl tej
4 gerezd fokhagyma
liszt
olaj
só, feketebors
A Pulykaragu elkészítési módja:
A csirkemellet csontozzuk ki, s vágjuk fel csíkokra. Majd készítsük el hozzá a páclevet. Öntsünk egy tálba tejet, és szórjunk bele sót, borsot, illetve keverjük bele az összetört fokhagymát. Ebben áztassuk a húst egy éjszakán keresztül. Másnap öntsük le a tejet a húsról, és lisztben forgassuk meg, s így tegyük forró olajra, hogy szépen lepiruljon. Ha megpirult, akkor vegyünk egy tűzálló tálat, s tegyük bele a húst, és öntsük fel a tejjel. Fedjük le, és tegyük sütőbe 200 fokra 25 percre. Majd a végén vegyük le a fedelet róla, s még süssük 5 percig, amíg a léből sűrű mártás nem lesz. A végén lehet tálalni rizssel, salátával.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: vila, 2007. jún. 14. 08:58
A pulykaragu elkészítési módja és hozzávalói.