Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Pulykaragu recept

Pulykaragu recept

Elkészítési idő 60 perc

A Pulykaragu hozzávalói:
50 dkg kicsontozott pulykamell
4 dl tej
4 gerezd fokhagyma
liszt
olaj
só, feketebors


A Pulykaragu elkészítési módja:
A csirkemellet csontozzuk ki, s vágjuk fel csíkokra. Majd készítsük el hozzá a páclevet. Öntsünk egy tálba tejet, és szórjunk bele sót, borsot, illetve keverjük bele az összetört fokhagymát. Ebben áztassuk a húst egy éjszakán keresztül. Másnap öntsük le a tejet a húsról, és lisztben forgassuk meg, s így tegyük forró olajra, hogy szépen lepiruljon. Ha megpirult, akkor vegyünk egy tűzálló tálat, s tegyük bele a húst, és öntsük fel a tejjel. Fedjük le, és tegyük sütőbe 200 fokra 25 percre. Majd a végén vegyük le a fedelet róla, s még süssük 5 percig, amíg a léből sűrű mártás nem lesz. A végén lehet tálalni rizssel, salátával.


Kategória: Húsételek receptjei


A pulykaragu elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook