Pulykamell szelet tejfölös lilahagymás mártással recept
A Pulykamell szelet tejfölös lilahagymás mártással hozzávalói:1kg pulykamell
fekete és fehér bors
só
mustár
1 db tömlőssajt
30dkg baconszalonna
A mártáshoz:
4 közepes fej lilahagyma
2dl tejföl
1ek cukor
1ek liszt
A Pulykamell szelet tejfölös lilahagymás mártással elkészítési módja:
A felszeletelt húst sózzuk, borsozzuk mindkét borssal, egy hőálló tálba tesszük, megkenjük vékonyan mustárral és 1,5 dl vizet öntünk alá és fóliával lefedve forró sütőbe tesszük, amikor már majdnem kész megkenjük a sajttal és minden szeletre szalonnát teszünk, szép pirosra sütjük. Mártás:a hagymát felkarikázzuk olajon megsütjük,a tejfölbe belekeverjük a lisztet a hagymához adjuk a cukrot, a tejfölt, s felforraljuk. Burgonyapürét adunk hozzá.
Burgonyapürét adunk hozzá.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: cirmesitompika, 2010. jan. 3. 12:52
A pulykamell szelet tejfölös lilahagymás mártással elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.