Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Aszalt szilvával és füstölt sajttal töltött pulykamell recept

Aszalt szilvával és füstölt sajttal töltött pulykamell recept

Elkészítési idő 45 perc
Zsírszegény Zsírszegény

Az Aszalt szilvával és füstölt sajttal töltött pulykamell hozzávalói:
8 szelet pulykamell
8 szelet füstölt sajt
1 csomag aszalt szilva
8 szelet bacon
4 közepes fej hagyma
4 gerezd fokhagyma
4 közepes alma
só,bors
olívaolaj


Az Aszalt szilvával és füstölt sajttal töltött pulykamell elkészítési módja:
Az almát, a hagymát és a fokhagymát szeljük vékony szeletekre. Keverjük jól össze, és terítsük egy tepsibe. A pulykamellet vékonyra szeleteljük fel, mindkét oldalát sózzuk, borsozzuk. Mindegyikre tegyünk egy-egy szelet füstölt sajtot, pár szem aszalt szilvát, és csavarjuk fel. Majd a pulykamelltekercseket egy-egy szelet baconnel tekerjük be. Az így elkészített tekercseket a hagymás-almára fektetjük, meglocsoljuk egy kis olívaolajjal, letakarjuk alufóliával, és 220 fokon kb. 30 percig sütjük. Majd levesszük az alufóliát, és szépen megpirítjuk. Krumplikrokettel vagy rösztivel tálaljuk.

A szeletelt alma és hagyma a backon szaftjában valami mesés


Kategória: Húsételek receptjei


Az aszalt szilvával és füstölt sajttal töltött pulykamell elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook