Aszalt szilvával és füstölt sajttal töltött pulykamell recept
45 perc
Zsírszegény
Az Aszalt szilvával és füstölt sajttal töltött pulykamell hozzávalói:
8 szelet pulykamell
8 szelet füstölt sajt
1 csomag aszalt szilva
8 szelet bacon
4 közepes fej hagyma
4 gerezd fokhagyma
4 közepes alma
só,bors
olívaolaj
Az Aszalt szilvával és füstölt sajttal töltött pulykamell elkészítési módja:
Az almát, a hagymát és a fokhagymát szeljük vékony szeletekre. Keverjük jól össze, és terítsük egy tepsibe. A pulykamellet vékonyra szeleteljük fel, mindkét oldalát sózzuk, borsozzuk. Mindegyikre tegyünk egy-egy szelet füstölt sajtot, pár szem aszalt szilvát, és csavarjuk fel. Majd a pulykamelltekercseket egy-egy szelet baconnel tekerjük be. Az így elkészített tekercseket a hagymás-almára fektetjük, meglocsoljuk egy kis olívaolajjal, letakarjuk alufóliával, és 220 fokon kb. 30 percig sütjük. Majd levesszük az alufóliát, és szépen megpirítjuk. Krumplikrokettel vagy rösztivel tálaljuk.
A szeletelt alma és hagyma a backon szaftjában valami mesés
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: ringolina, 2007. ápr. 5. 20:20
Az aszalt szilvával és füstölt sajttal töltött pulykamell elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.