Főoldal » Receptek » Italok, koktélok receptjei » Epres madártej recept

Epres madártej recept

Az Epres madártej hozzávalói:
1.5 l tej
6 ek cukor
1/5 rész vaníliarúd
fahéj darabka
4 tojás
2 vaníliás cukor

40 dkg eper


Az Epres madártej elkészítési módja:
A tejet a cukorral, a kettévágott (és kiszedett aprómaggal) vaníliarúddal, fahéj darabbal, pici sóval felforralom. Közben felverem a tojásfehérjét kemény habbá - a végén beleszórok 1 vaníliáscukrot. A sárgáját kikeverem 1 vaníliáscukorral. Ha forr a tej, kislángra veszem, és belekeverem a sárgáját, ha ezzel is felforr belekanalazom a fehérjehabot. Kb 20 másodperc múlva megfordítom, így is 20 másodpercig forr, és kész is. Jól lehűtve fogyasztjuk, melybe előzőleg turmixgépen pépesített epret hozzákevertem.

Aki ügyes, a habgaluskát kettévágott eperszemmel is díszítheti.


Kategória: Italok, koktélok receptjei


Az epres madártej elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook