Epres madártej recept
Az Epres madártej hozzávalói:1.5 l tej
6 ek cukor
1/5 rész vaníliarúd
fahéj darabka
4 tojás
2 vaníliás cukor
só
40 dkg eper
Az Epres madártej elkészítési módja:
A tejet a cukorral, a kettévágott (és kiszedett aprómaggal) vaníliarúddal, fahéj darabbal, pici sóval felforralom. Közben felverem a tojásfehérjét kemény habbá - a végén beleszórok 1 vaníliáscukrot. A sárgáját kikeverem 1 vaníliáscukorral. Ha forr a tej, kislángra veszem, és belekeverem a sárgáját, ha ezzel is felforr belekanalazom a fehérjehabot. Kb 20 másodperc múlva megfordítom, így is 20 másodpercig forr, és kész is. Jól lehűtve fogyasztjuk, melybe előzőleg turmixgépen pépesített epret hozzákevertem.
Aki ügyes, a habgaluskát kettévágott eperszemmel is díszítheti.
Kategória: Italok, koktélok receptjei
A receptet beküldte: cirmesitompika, 2009. dec. 31. 11:09
Az epres madártej elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.