Porhanyós pogácsa recept
A Porhanyós pogácsa hozzávalói:50 dkg rétesliszt
25 dkg Ráma margarin
2 dkg szalakáli
2dl tejföl
3 dkg vaj
1 db tojássárgája
15 dkg sajt
só
A Porhanyós pogácsa elkészítési módja:
A lisztet, a sót és a szalakálit szárzon csomómentesen összekeverjük. A többi hozzávalóval gyorsan és alaposan összedolgozzuk, 20 percet pihentetjük.A tésztát újjnyi vastagra nyújtjuk, pogácsákat szaggatunk belöle, egyenként körbesodorjuk, vajjal kikent tepsibe rakjuk. Ne rakjuk sűrűn, hgy maradjon helyük a növekedésre. Bekenjük tojássárgájával, reszelt sajttal megszórjuk. Közepesen meleg sütőben kisütjük.
Ha teljesen kihült akkor a legfinomabb!!
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: inci47, 2008. szept. 11. 13:04
A porhanyós pogácsa elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.