Váratlanvendég-krém recept


1 liter tej
10 dkg búzadara
15 dkg cukor / vagy édesítő/
3 tojás
vaniliáscukor
A Váratlanvendég-krém elkészítési módja:
A tejet a búzadarával megfőzzük./tejbegríz/ A tojássárgákat a cukorral kikeverjük, a fehérhét habbá verjük. A tojássárgákhoz forrón hozzákeverjük a tejbegrízt, majd a habot óvatosan. Azonnal üvegtálakba öntjük, befőttel vagy idény gyümölccsel díszítjük.
Melegen és hidegen is finom!
Jóétvágyat kívánok!
/én a Horváth Ilona szakácskönyvében találtam/
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: inci47, 2008. okt. 27. 18:04
A váratlanvendég-krém elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.