Csokis fánk recept
A Csokis fánk hozzávalói:12 dkg finomliszt,
12 dkg margarin,
só,
1,5 dl víz,
4 tojás.
A mártáshoz:
8 dkg porcukor,
1 csomag vaníliás cukor,
2 tojássárgája,
1 kiskanál finomliszt,
1 evőkanál kakaópor,
1 evőkanál rum,
10 dkg csokoládé,
2,5 dl tej
A Csokis fánk elkészítési módja:
A másfél dl vizet a margarinnal és a csipetnyi sóval felforraljuk. A lisztet beleszórjuk, és kis lángon addig kevergetjük, amíg az edény falától el nem válik. Ekkor a tűzről lehúzzuk, és a tojásokat egyenként beleütve a tésztát jól kidolgozzuk. A masszából diónyi gömböket szaggatunk kanál segítségével, és közepesen forró olajban kisütjük. Szalvétára szedve lecsöpögtetjük. A mártáshoz a hozzávalókat összekeverjük, csak a csokit tördeljük a tejbe és forraljuk fel külön edényben. Majd összevegyítjük a cukros masszával együtt és forraljuk, míg besűrűsödik. Tálaláskor a fánkokra öntjük.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: access, 2008. okt. 27. 12:42
A csokis fánk elkészítési módja és hozzávalói.