Csokis piskóta narancsszósszal recept
A Csokis piskóta narancsszósszal hozzávalói:4 tojás
csipetnyi só
10 dkg liszt
10 dkg cukor
20 dkg étcsokoládé
12 dkg vaj
A szószhoz
5 dl frissen facsart narancslé
4 tojássárgája
10 dkg cukor
A díszítéshez
porcukor
A Csokis piskóta narancsszósszal elkészítési módja:
A tojásfehérjét csipetnyi sóval habbá verjük, a lisztet átszitáljuk, a csokoládét darabokra törjük, és vízgőz fölött a vajjal együtt megolvasztjuk. A tojássárgákat a cukorral világosra keverjük, állandóan kevergetve hozzáadjuk a csokis vajat, beleszitáljuk a lisztet, és óvatosan beleforgatjuk a tojáshabot. A masszát egy kivajazott kipattintható tortaformába öntjük, és készre sütjük. Amikor kész, desszertestálra helyezzük. Kihűtjük, majd porcukorral megszórjuk, és 3 órára hűtőbe tesszük. A szószhoz a tojássárgákat a cukorral habosra keverjük, majd lassanként hozzáadjuk a felforralt narancslevet, végül kis lángon sűrűre főzzük. Áttörjük, kihűtjük, és tálalásig frissen tartjuk. A sütemény mellé kínáljuk.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: access, 2008. okt. 25. 13:46
A csokis piskóta narancsszósszal elkészítési módja és hozzávalói.