Pulykamellrolád recept
A Pulykamellrolád hozzávalói:30 dkg piros húsú paprika
4 szelet
egyenként 20 g-os bacon
4 szelet
egyenként 40 g-os csalános (vagy más zöldfűszeres) sajt
8 vékony szelet filézett pulykamell
bors
30 g főzővaj
1 fej hagyma
125 ml húsleves (kockából)
125 ml fehérbor
só.
A Pulykamellrolád elkészítési módja:
A paprikát megmossuk, négybe vágjuk. 4 negyedet vékony csíkokra, a többit apró kockákra metéljük. A szalonnaszeleteket és a sajtot félbevágjuk. A húst leöblítjük, felitatjuk róla a nedvességet, és meghintjük borssal. Egy-egy darab sajtot, szalonnát és paprikát teszünk rá, majd felcsavarjuk, és megtűzzük fogpiszkálóval. A főzővajon megsütjük, aztán kiszedjük. A kockákra vágott hagymát megpároljuk a pecsenyezsírban. Hozzáadjuk a kockára metélt paprikát, a hústekercset és a levest. Fedő alatt 5 percig pároljuk. A húst kiszedjük, a lét átszűrjük, hozzáöntjük a bort, 2 percig forraljuk, majd fűszerezzük. A húst a mártással leöntve tálaljuk. Párolt rizzsel nagyon finom.
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: access, 2008. okt. 18. 13:21
A pulykamellrolád elkészítési módja és hozzávalói.