Pomelolekvár recept


1,5 kg pomelo
125g pomelohéj
1/4 liter cukor
15 g citormsav
225 g folyékony zselészer
A Pomelolekvár elkészítési módja:
A gyümölcsöt forró vízben megmossuk, lereszeljük, a héját vékonyan lehámozzuk és kis csíkokra vágjuk. 125 g héjcsíkot 15 percig vízben főzünk, majd hagyjuk kihűlni. A gyümölcs húsát a fehér héjtól is megszabadítjuk és péppé törjük. A héjcsíkokat a főzővizzel ( összesen 350 g legyen ) a cukorral és a citrommal együtt a gyümölcspéphez adjuk és keverés közben felforraljuk. 10 percig főni hagyjuk. Azután a folyékony zselészert belekeverjük és ismét felforraljuk. A kész lekvárt üvegekbe töltjük és azonnal lezárjuk.
Sütémenyekbe nagyon finom, igazi pikáns ízt ad neki.
Kategória: Befőttek, lekvárok receptjei
A receptet beküldte: 39f5f6877d, 2008. aug. 3. 23:03
A pomelolekvár elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.