Szeder Szörp tartósító nélkül recept


1,5 kg érett szeder
1/2 l víz
15 gr citromsav
750 gr zseléscukor 1l léhez
A Szeder Szörp tartósító nélkül elkészítési módja:
A szedret megmossuk, lecsöpögtetjük,egy porcelánedénybe tesszük. A gyümölcsöt durvára préseljük. A citromsavat kevés vízben feloldjuk és a szederre öntjük, majd az edényt lefedjük és 24 órát állni hagyjuk. A gyümölcslét leszürjük és a megadott mennyiségű cukrot addig keverjük mig teljesen fel nem oldódik.A kész szörpöt üvegekbe töltjük, lezárjuk és hűvös helyen tároljuk.
Kategória: Italok, koktélok receptjei
A receptet beküldte: 39f5f6877d, 2008. aug. 3. 20:53
A szeder szörp tartósító nélkül elkészítési módja és hozzávalói.