Pilóta keksz házilag recept


Tészta:
25 dkg liszt
12,5 dkg porcukor
12,5 dkg margarin
1 egész tojás
fél cs sütőpor
1 vaníliás cukor
tej
kakaópor
Krém:
10 dkg porcukor
1 egész tojás
2 púpos ek liszt
1 ek étkezési keményítő
1 ek kakaópor
2 dl folyékony habtejszín
5 dkg margarin
A Pilóta keksz házilag elkészítési módja:
Elkészítjük a krémet: a margarin kivételével mindent simára keverünk, sűrű krémmé főzzük, de folyamatosan keverjük, mert könnyen leég. Ha kész a krém, még melegen hozzákeverjük a margarint, és kihűtjük. A tészta hozzávalóit kevés tejjel összegyúrjuk, elfelezzük a tésztát, és az egyikbe kakaóport teszünk. A tésztákat kinyújtjuk, korongokat szaggatunk (lehet a tetejükre mintákat nyomni), és 180 fokon megsütjük. A krémmel egy-egy különböző színű korongot összeragasztunk.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Shephard, 2013. febr. 6. 21:12
A pilóta keksz házilag elkészítési módja és hozzávalói.