Pikáns nyúlpörkölt recept
A Pikáns nyúlpörkölt hozzávalói:1 egész nyúl,
1 fej hagyma,
Babérlevél,
Mustármag,
Köménymag,
Szemes bors,
Szalonna,
vörös bor,
őrölt fekete bors,
paprika,
Ecet,
Só,
Víz.
A Pikáns nyúlpörkölt elkészítési módja:
Egy fej hagymát karikára vágunk, babérlevéllel, szemes-borssal, mustármaggal és ecettel 3 liter vízben forraljuk, amit aztán a pácolandó nyúlra öntünk. A nyulat kb 2 napig hagyjuk a lében állni. Zsírban megpirítunk egy kevés apróra vágott szalonnát, hagymával, porpaprikával, amibe beleforgatjuk a feldarabolt nyulat. Sózzuk, babérlevéllel, köménymaggal ízesítjük, időnként édes vörösborral felöntve félpuhára pároljuk. Felaprított paprika, csípős-paprika, paradicsom, őrölt fehérbors és fokhagymapor hozzáadásával tovább bolondítjuk a pikáns ízeket.
Körítésként krumplipüré, vagy rizs ajánlott.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: access, 2011. jún. 29. 06:03
A pikáns nyúlpörkölt elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.