Petesejtdonoros lombik (beszélgetés)
Szia
A kèrdèsed második feléhez szeretnék hozzászólni.Nekem az első friss beültetèskor nem volt gond a mèhnyàlkahártyámmal,de a Fet-nèl és most az uNK vizsgálat előtt ami épített ciklusban volt,elég lassan növekedett,emelni kellett az ösztrogén bevitelen.Lenzetto+3 x 2 mg estrofem szájon át,plusz 2x 2mg hüvelybe.Így felment 8,2 mm-ig,de eléggé kitoltuk a vizsgálatot,de èpitettben ugye ez megoldható.A 3. beültetés előtt nekem most plazmateràpiàt(prp) ajánlottak,ezt a vérből veszik le,és visszafecskendezik beültetés előtt 48 órával,de ha endometrium vastagítás a cél,akkor több adagot fecskendeznek be a ciklus során,azt hiszem az elsőt a 10-12.-ik napon.Az egyik lány javaslatára én kipróbáltam az esti borozgatást is,1-1,5 dl vörösbor,aztán hogy ez segített e ,azt nem tudom,de ártani biztos nem ártott😁
Sziasztok!
Régóta vagyok zugolvasója a fórumnak, és nagyon sokat tanultam már Tőletek.
Van azonban két dolog, amiben a segítségeteket szeretném kérni, mert nem találom a válaszokat.
Volt valaki esetleg közületek, akinek a párját is stimulálták, hogy több és jobb minőségű spermát termeljen? Melyik klinikán foglalkoznak ilyesmivel?
A másik kérdésen az volna, hogy van-e valaki, akinek nagyon nem akart vastagodni az endometrium és valami spéci módon mégis sikerült megoldják?
Előre is hálásan köszönöm a segítségeteket!
Köszi a válaszod.Plaquenilből mennyit szedtél?Nekem most 1 szemet kell de én nem kaptam Prednisolont pedig Füli protokoljába is benne van.Szinte minden betege szedi.
Nekem most a Plaquenil -lipid kombó lesz.Végül nem mentem Angélához.Végig gondoltam és 2 esetben kaptam iviget és nem sikerült akkor valószínűleg nem az volt az ok
Szia Babszi!
Ahogy Hannelore is írta én dr. Kovács Mónikához mentem végül. Fülöp Angélát váltottam le, mert úgy éreztem, hogy ő csak a pénzt húzza le az emberről és az időmet húzza.
Marának igaza van, minden orvosnak megvan a saját protokollja és kb mindenkinek ugyanazt írják fel, amelyik protokollt alkalmazni szokták. Itt nincsenek egyéni preferenciák. Én pont azért is hagytam ott Fülöp Angélát, mert képes lett volna megint megcsináltatni az NK és Th vérvételt 80 ezerért, amikor a leletem csak 5 hónapos volt, de ugye elvetéltem. A vetélés után pedig 2 ciklust ki kellett volna hagyni, aztán vérvétel, megvárni az eredményt, ami kb 4 hét, utána visszamenni hozzá, kaptam volna időpontot 2 hónap múlvára és kb nyár lett volna, mire mehetek hozzá, addigra lejárt volna a lipid engedélyem, amit újra meg kellett volna kérni stb... Ha rajta múlt volna, mostanában mehettem volna a következő beültetésre, de szerencsére ehelyett már a 34. hétben vagyok. Ráadásul, ha mész Fülöp Angélához és nincs meg minden leleted, ami kell neki, akkor újra vissza kell menned, ami újra sok várakozási idő, mert nehéz hozzá időpontot szerezni és újabb 42 ezer Ft.
Kovács Mónikát nem tudom mennyit váltogatja a protokollját, én azt vettem észre nála, hogy ő az adagokat szokta megtolni, ha az egyik protokoll nem jött be. Nekem egyből azt mondta a kórelőzményeim alapján, hogy szerinte nekem a Sandimmun és 4 alkalommal a 100 ml lipid, plusz a 7,5 mg Prednisolon kevés volt. Ő a Sandimmun helyett a Plaquenilt adta nekem, 20 mg Prednisolont kaptam és összesen 10x 100 ml Smoflipid folyt le nekem. A beültetés előtti napokban 3x100 ml Smoflipid ment, a beültetés utáni napon 2x100 ml, aztán elosztva két hetenként a maradék 5 üvegcse 2-2-1 adagban. Kovács Mónikához 1 hét alatt kaptam telefonos konzultációra időpontot és előtte megnézte a leleteimet és nem kellett végig néznem, ahogy a 30 perces konzultációból 25 percet adminisztrál, mint Angéla, mert erre képes volt menet közben is, amikor beszélgettünk. Kovács Mónikánál 22 ezer Ft egy telefonos konzultáció és nem 15 ezerért ír receptet, mint Fülöp Angéla, hanem 6 ezerért.
Ne értsd félre, én egyáltalán nem szeretnélek lebeszélni Fülöp Angéláról, mert sokan köszönhetik neki, hogy babájuk lett. Én csak azt akarom mondani, hogy ha érzed, hogy az egyik nem válik be, akkor meg kell próbálni egy másikat. Nekem nem F Angéla, hanem Kovács Mónika protokollja vált be a megtolt adagokkal.
Tudom, ez nehéz kérdés, hogy kinek hihetsz, főleg, ha már csak egy embriótok van. Én mentem a megérzéseim után, mert egyik orvos sem ismeri a szervezetem, csak én és tudtam, hogy nekem más protokoll kell, ha az egyik nem jött be.
Köszi hogy írtok.A lipidre megvan az engedélyem.Szabó Melinda intézte.Ő azt mondta szerinte nem kell ivig.
A kinti doktornő meg azt mondta hogy kell ivig és kaptam is.
De ha sikerül a beülti nem szeretnék utazni több 100 kilómért kb 3x.
És itt jön a dilemma.
Akkor kell vagy nem?kinek higgyek?Most hétfőre lenne időpont Fülöp Angélához.Mit gondoltok érdemes lenne kiadni 42.000 hogy eldöntse?Miket kér?A baj hogy ez az uccsó embrió és tudom nincs garancia senkinél
Szia Babszi!
Még régebben Zsuko írta, hogy ő egy zalaegerszegi dokihoz "jár", aki telefonon is konzultál, és hamarabb elérhető, mint a budapesti meddőségi immunológusok. Kovács Mónikának hívják, és Zsuko a Platán Klinikán keresztül jelentkezett be hozzá. De majd lehet ő aktuálisabb, pontosabb infokat ír hamarosan.
Bocs de ha olvasod SOS lenne.Mennyi lipidet kaptál egy alkalommal??
ml ??
Sziasztok. Baràtnőmnek hétfőn 1000feletti hcg-hez 23 lett a progi. Bruno szerint ok és nem emelték neki, merthogy majd a szervezet termeli
Ma reggelre vérzik, én mondtam neki H délbe is tegyen fel progit.
Mit tud még tenni?
Köszönöm.És a sandimmunt hol intézted és hol adták be?
Van akinek a kinti klinika írta ki?
TH1 túlsúly volt.
A tapasztalataim szerint az egyes orvosok mindig azt írják fel, amiben hisznek. Kádár például Plaquenil/Sandimmun/Clexane párti, Fülöp Angéla Sandimmun/lipid hívő… Kérdés, kinek melyik válik be.
Szerintem ez így már rendben van.
Én úgy nézetnék még egyszer progeszteront, hogy kb a beültetés utáni 8. napon és akkor már a HCG-t is megnézetném.
45 lett a ma reggeli progim, még a mai Prolutex előtt. Szerintetek jó lesz így akkor? Reggel Cyclo, délelőtt Prolutex, este Cyclo. Annyit gondoltam változtatni, hogy nem hüvelybe fogom felhelyezni a kúpot.
Meg szerintetek nézessek még majd progit?
Köszönöm szépen mindenkinek a jótanácsokat. Már voltam vérvételen, remélem délután meg is lesz az eredmény, aztán meglátjuk. Nem is tudtam, hogy végbélbe is lehet.
Bízom benne, hogy nincs még minden veszve.