Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Petesejtdonoros lombik fórum

Petesejtdonoros lombik (beszélgetés)

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
40088. Dorina83 (válaszként erre: 40087. - Panii)
ma 16:06

Szia

A kèrdèsed második feléhez szeretnék hozzászólni.Nekem az első friss beültetèskor nem volt gond a mèhnyàlkahártyámmal,de a Fet-nèl és most az uNK vizsgálat előtt ami épített ciklusban volt,elég lassan növekedett,emelni kellett az ösztrogén bevitelen.Lenzetto+3 x 2 mg estrofem szájon át,plusz 2x 2mg hüvelybe.Így felment 8,2 mm-ig,de eléggé kitoltuk a vizsgálatot,de èpitettben ugye ez megoldható.A 3. beültetés előtt nekem most plazmateràpiàt(prp) ajánlottak,ezt a vérből veszik le,és visszafecskendezik beültetés előtt 48 órával,de ha endometrium vastagítás a cél,akkor több adagot fecskendeznek be a ciklus során,azt hiszem az elsőt a 10-12.-ik napon.Az egyik lány javaslatára én kipróbáltam az esti borozgatást is,1-1,5 dl vörösbor,aztán hogy ez segített e ,azt nem tudom,de ártani biztos nem ártott😁

40087. Panii
ma 10:23

Sziasztok!

Régóta vagyok zugolvasója a fórumnak, és nagyon sokat tanultam már Tőletek.

Van azonban két dolog, amiben a segítségeteket szeretném kérni, mert nem találom a válaszokat.

Volt valaki esetleg közületek, akinek a párját is stimulálták, hogy több és jobb minőségű spermát termeljen? Melyik klinikán foglalkoznak ilyesmivel?

A másik kérdésen az volna, hogy van-e valaki, akinek nagyon nem akart vastagodni az endometrium és valami spéci módon mégis sikerült megoldják?

Előre is hálásan köszönöm a segítségeteket!

40086. zsuko84 (válaszként erre: 40085. - Babszi76)
tegnap 12:46
Én is egy szemet eszem naponta Plaquenilből. Annyi, hogy például Fülöp Angéla a Plaquenilt, meg a Sandimmunt is le szokta építeni a 15. hétre, nekem viszont Kovács Mónika a terhesség végéig javasolta a Plaquenilt. Úgyhogy én a szülésig szedem.
40085. Babszi76 (válaszként erre: 40084. - Zsuko84)
tegnapelőtt 22:50

Köszi a válaszod.Plaquenilből mennyit szedtél?Nekem most 1 szemet kell de én nem kaptam Prednisolont pedig Füli protokoljába is benne van.Szinte minden betege szedi.

Nekem most a Plaquenil -lipid kombó lesz.Végül nem mentem Angélához.Végig gondoltam és 2 esetben kaptam iviget és nem sikerült akkor valószínűleg nem az volt az ok

40084. zsuko84 (válaszként erre: 40081. - Babszi76)
tegnapelőtt 08:10

Szia Babszi!

Ahogy Hannelore is írta én dr. Kovács Mónikához mentem végül. Fülöp Angélát váltottam le, mert úgy éreztem, hogy ő csak a pénzt húzza le az emberről és az időmet húzza.

Marának igaza van, minden orvosnak megvan a saját protokollja és kb mindenkinek ugyanazt írják fel, amelyik protokollt alkalmazni szokták. Itt nincsenek egyéni preferenciák. Én pont azért is hagytam ott Fülöp Angélát, mert képes lett volna megint megcsináltatni az NK és Th vérvételt 80 ezerért, amikor a leletem csak 5 hónapos volt, de ugye elvetéltem. A vetélés után pedig 2 ciklust ki kellett volna hagyni, aztán vérvétel, megvárni az eredményt, ami kb 4 hét, utána visszamenni hozzá, kaptam volna időpontot 2 hónap múlvára és kb nyár lett volna, mire mehetek hozzá, addigra lejárt volna a lipid engedélyem, amit újra meg kellett volna kérni stb... Ha rajta múlt volna, mostanában mehettem volna a következő beültetésre, de szerencsére ehelyett már a 34. hétben vagyok. Ráadásul, ha mész Fülöp Angélához és nincs meg minden leleted, ami kell neki, akkor újra vissza kell menned, ami újra sok várakozási idő, mert nehéz hozzá időpontot szerezni és újabb 42 ezer Ft.

Kovács Mónikát nem tudom mennyit váltogatja a protokollját, én azt vettem észre nála, hogy ő az adagokat szokta megtolni, ha az egyik protokoll nem jött be. Nekem egyből azt mondta a kórelőzményeim alapján, hogy szerinte nekem a Sandimmun és 4 alkalommal a 100 ml lipid, plusz a 7,5 mg Prednisolon kevés volt. Ő a Sandimmun helyett a Plaquenilt adta nekem, 20 mg Prednisolont kaptam és összesen 10x 100 ml Smoflipid folyt le nekem. A beültetés előtti napokban 3x100 ml Smoflipid ment, a beültetés utáni napon 2x100 ml, aztán elosztva két hetenként a maradék 5 üvegcse 2-2-1 adagban. Kovács Mónikához 1 hét alatt kaptam telefonos konzultációra időpontot és előtte megnézte a leleteimet és nem kellett végig néznem, ahogy a 30 perces konzultációból 25 percet adminisztrál, mint Angéla, mert erre képes volt menet közben is, amikor beszélgettünk. Kovács Mónikánál 22 ezer Ft egy telefonos konzultáció és nem 15 ezerért ír receptet, mint Fülöp Angéla, hanem 6 ezerért.

Ne értsd félre, én egyáltalán nem szeretnélek lebeszélni Fülöp Angéláról, mert sokan köszönhetik neki, hogy babájuk lett. Én csak azt akarom mondani, hogy ha érzed, hogy az egyik nem válik be, akkor meg kell próbálni egy másikat. Nekem nem F Angéla, hanem Kovács Mónika protokollja vált be a megtolt adagokkal.

Tudom, ez nehéz kérdés, hogy kinek hihetsz, főleg, ha már csak egy embriótok van. Én mentem a megérzéseim után, mert egyik orvos sem ismeri a szervezetem, csak én és tudtam, hogy nekem más protokoll kell, ha az egyik nem jött be.

40083. Mara77 (válaszként erre: 40082. - Babszi76)
nov. 30. 11:26
Nem tudom, segítség lesz-e, amit írok. Szerintem a “kinek higgyek?” ezen a ponton már nem játszik. A szélén vagyunk az orvostudomány ismereteinek s itt már nem tudja senki, az orvosok sem, mi lenne a tuti megoldás. Senkinél sincs a bölcsek köve. Minden orvos más kezelésben hisz s azt fogja felírni, nem pedig a te esetedre szab terápiát - amit meg nem szoktak adni, ahhoz nem is értenek; gőzük sincs, mi kellhet hozzá vagy hol kell intézni. Én azt csináltam, hogy összeírtam, melyik orvostól mit várhatok (mondjuk Kádártól Plaquenil/Prednisolon/Clexane-t, Fülöptől Sandimmun/lipidet), elmentem az egyikhez, jééé, pont azt írta fel, amit mindenkinek szokott… aztán ha nem sikerült vele a lombik, akkor mentem a másik orvoshoz. Minden sikertelen kör után változtattam valamin. Az ilyen 45 ezres konzultációs költségeket nem lehet megúszni, sajna ez ezzel jár. Össze tudod szedni a teljes immunológiai kivizsgálási listát s készülhetsz vele - akkor alighanem csak egyszer kell konzultálni, nem hív vissza az orvos új körre.
40082. Babszi76
nov. 30. 06:58
Ja azt nem írtam hogy Szabó Melinda csak annyit mondott hogy Pesten intézzem ezt az egészet de szó sem volt allergia vizsgálatról meg semmiről.Azt sem mondta hogy hol.Nem igazán voltam megelégedve vele.Csak átküldte az engedélyt.
40081. Babszi76 (válaszként erre: 40079. - Mancs75)
nov. 30. 06:53

Köszi hogy írtok.A lipidre megvan az engedélyem.Szabó Melinda intézte.Ő azt mondta szerinte nem kell ivig.

A kinti doktornő meg azt mondta hogy kell ivig és kaptam is.

De ha sikerül a beülti nem szeretnék utazni több 100 kilómért kb 3x.

És itt jön a dilemma.

Akkor kell vagy nem?kinek higgyek?Most hétfőre lenne időpont Fülöp Angélához.Mit gondoltok érdemes lenne kiadni 42.000 hogy eldöntse?Miket kér?A baj hogy ez az uccsó embrió és tudom nincs garancia senkinél

40080. Mara77 (válaszként erre: 40077. - Babszi76)
nov. 30. 00:51
Nem kaptam Iviget.
40079. Mancs75 (válaszként erre: 40077. - Babszi76)
nov. 29. 23:56
Most megint én is beleszólok, remélem nem gond. A lipid infúzióból négyet írt elő Fülöp doktornő, Marának és nekem is. Mivel a Reprofitnak megírtam, hogy ezt fogom kapni, ők írtak egy ütemezést, de volt némi eltérés a Fülöp doktornő által javasolthoz képest, én viszont Fülöp doktornő előírásaihoz tartottam magam. Az elsőt a beültetés előtti napokban kellett megkapni (én 3 vagy 4 nappal előtte kaptam), a másodikat 3000-es hcg-nél (itt saccolni kellett, kb. mikor érem el ezt a hcg-t mert nem nézettem, csak talán a 10. és a 13. napon és ebből próbáltam kalkulálni, a G1 asszisztensével egyeztetve). A harmadikat a 8. hétre, a negyediket pedig a 12. hétre írta elő a doktornő. Viszont a lipidhez is kell az azt alátámasztó lelet, valamint ez ugyanúgy OGYÉI engedély köteles mint a Sandimmun. Az engedély megkérése talán olyan 2-3 hetet vett igénybe. Illetve még az engedélykérés előtt kellett egy úgynevezett megengedő allergológiai lelet, ahol nézték, nem vagyok-e allergiás tojásra, szójára, halolajra, mogyoróra, földimogyoróra és azt is nézték hogy a koleszterin, triglicerid a normál tartományban van-e. Nekem abban volt, nem tudom, ha valakinek magasabb, akkor kaphat-e lipidet vagy ez kizáró ok. Ezeket most az ambuláns lapomról írtam ki, ahol a doktornő részletesen leírta hogy mi kell a lipidhez. Ezeket vérvételből nézték. Mivel ez rendben volt, utána többször már nem kellett nézetni, viszont az OGYÉi engedélyt a lipidre és a Sandimmunra is meg kellett újítani, mivel bizonyos időre szól az engedély és én több beültetés alkalmával is kaptam. Szóval sajnos a lipid sem olyan, hogy bejelentkezel valakihez és ő rögtön felírja neked. Mi amúgy a G1-ben kaptuk az infúziókat, ahol Fülöp doktornő rendel (de van máshol is rendelése és ott is beadják).
40078. Hannelore (válaszként erre: 40077. - Babszi76)
nov. 29. 21:19

Szia Babszi!

Még régebben Zsuko írta, hogy ő egy zalaegerszegi dokihoz "jár", aki telefonon is konzultál, és hamarabb elérhető, mint a budapesti meddőségi immunológusok. Kovács Mónikának hívják, és Zsuko a Platán Klinikán keresztül jelentkezett be hozzá. De majd lehet ő aktuálisabb, pontosabb infokat ír hamarosan.

40077. Babszi76 (válaszként erre: 40076. - Mara77)
nov. 29. 20:57
És IVIGET hány alkalommal kaptál összesen?Esetleg van olyan orvos akihez nem fél év a várakozási idő és ki tudja írni ha szükséges?Nem baj ha nem ismert
40076. Mara77 (válaszként erre: 40075. - Babszi76)
nov. 29. 19:05
100ml 20%-os intralipid volt per alkalom.
40075. Babszi76 (válaszként erre: 40066. - Mara77)
nov. 29. 16:58

Bocs de ha olvasod SOS lenne.Mennyi lipidet kaptál egy alkalommal??

ml ??

40074. Babszi76 (válaszként erre: 40070. - Mistimi85)
nov. 29. 16:55
Az nagyon kevés.Nekem általában 28 körül van.3 cycloval és 1 Prolutexel.Írja meg a kintieknek hogy szüksége van a prolura.Nekem is erősködni kellett.Most már automatikusan írja a receptet.Eddigcnem maradt meg....Most 2 prolut fogok szúrni
40073. Mistimi85 (válaszként erre: 40072. - Mara77)
nov. 29. 15:31
Sajnos nmol neki. Volt uh-n, petezsàk làtszik,nem tudjàk miért a vérzés. Csak magnéziumot mondtak neki pluszba progit nem, de én meggyőztem h délbe is hasznàljon.
40072. Mara77 (válaszként erre: 40070. - Mistimi85)
nov. 29. 12:17
Milyen egység a 23, nmol/l vagy ng/ml? Ha az utóbbi, akkor több mint elég a progeszteron. Ha az előbbi, akkor nem árt a pótlás. Többször a Cyclogest, végbélbe a Cyclogest, Prolutex injekció…
40071. Mancs75 (válaszként erre: 40070. - Mistimi85)
nov. 29. 11:44
Nincs itthon nőgyógyásza? Prolutexet jó lenne ha írna fel neki, csak akkor onnantól naponta kellene szúrnia.
40070. Mistimi85
nov. 29. 09:18

Sziasztok. Baràtnőmnek hétfőn 1000feletti hcg-hez 23 lett a progi. Bruno szerint ok és nem emelték neki, merthogy majd a szervezet termeli

Ma reggelre vérzik, én mondtam neki H délbe is tegyen fel progit.

Mit tud még tenni?

40069. Mara77 (válaszként erre: 40067. - Babszi76)
nov. 28. 23:16
Nekem is Fülöp Angéla írta fel, s pont, ahogy Mancs részletezi.
40068. Mancs75 (válaszként erre: 40067. - Babszi76)
nov. 28. 17:25
Bocsánat csak azért írok mert én is ugyanúgy Fülöp doktornőhöz jártam és én is Sandimmunt és lipidet kaptam (plusz ment szteroid is). A Sandimmun az tabletta, nem kell beadatni. A beültetés előtt 6 héttel kellett kezdeni és kb. a 14. hétig ment. OGYÉI engedély köteles, az NK, Th1/Th2 vizsgálat alapján látta indokoltnak a doktornő és kérte meg az engedélyt majd ő adta a recepteket. Ezt kint biztos nem fogják felírni, legfeljebb a lipidet.
40067. Babszi76 (válaszként erre: 40066. - Mara77)
nov. 28. 16:26

Köszönöm.És a sandimmunt hol intézted és hol adták be?

Van akinek a kinti klinika írta ki?

40066. Mara77 (válaszként erre: 40064. - Babszi76)
nov. 28. 09:44

TH1 túlsúly volt.

A tapasztalataim szerint az egyes orvosok mindig azt írják fel, amiben hisznek. Kádár például Plaquenil/Sandimmun/Clexane párti, Fülöp Angéla Sandimmun/lipid hívő… Kérdés, kinek melyik válik be.

40065. Lombikozunk2023 (válaszként erre: 40063. - Juli76)
nov. 28. 07:19
Igen, nekem is azt mondták, hogy 35 a határ, az alatt emelnek a progi adagon.
40064. Babszi76 (válaszként erre: 40038. - Mara77)
nov. 27. 17:12
Szia neked miben volt eltérés hogy mind a kettőt kaptad?nekem szabó melinda azt mondta nem nagyon lát eltérés semmiben.plaquenilt írt és én erősködtem hogy kapjak lipidet de tudjátok én Nyitrán kaptam iviget de nem akarok kiutazgatni így is mindig 7- 8 hét kritikus és elmegy a baba
40063. Juli76 (válaszként erre: 40061. - Lombikozunk2023)
nov. 27. 12:09
Ez így biztos jó, nekem a Reprofitban azt mondták, hogy 35 nmol/ml felett jó.
40062. zsuko84 (válaszként erre: 40061. - Lombikozunk2023)
nov. 26. 20:39

Szerintem ez így már rendben van.

Én úgy nézetnék még egyszer progeszteront, hogy kb a beültetés utáni 8. napon és akkor már a HCG-t is megnézetném.

nov. 26. 20:35

45 lett a ma reggeli progim, még a mai Prolutex előtt. Szerintetek jó lesz így akkor? Reggel Cyclo, délelőtt Prolutex, este Cyclo. Annyit gondoltam változtatni, hogy nem hüvelybe fogom felhelyezni a kúpot.

Meg szerintetek nézessek még majd progit?

nov. 26. 09:27

Köszönöm szépen mindenkinek a jótanácsokat. Már voltam vérvételen, remélem délután meg is lesz az eredmény, aztán meglátjuk. Nem is tudtam, hogy végbélbe is lehet.

Bízom benne, hogy nincs még minden veszve.

40059. Juli76 (válaszként erre: 40054. - Lombikozunk2023)
nov. 26. 08:49
Nekem is végbélbe javasolták és attól jól megugrott a progim.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook