Petesejtdonoros lombik (beszélgetés)
Nagyon sajnálom azt amin keresztül mentél /ilyenkor mindig "belehal" egy kicsit az ember/ :-( , szívből örülök, hogy végül sikerült! :-) Nagyon vigyázz magatokra!
Mi sajnos a beültetésig soha nem jutottunk el saját petesejttel, ezért is hoztuk meg a döntést, hogy belevágunk, mert a donorsejtes lombik adhat reményt számunkra, hogy egy család legyünk.
Nagyon szépen köszönöm!😊
Remélem úgy lesz. 🙂
Szép estét Neked / Nektek!
Köszönöm szépen! 😊
Tényleg nem unatkozok, rendesen lefoglal a baba.
Neked is szívből kívánom, hogy hamarosan ugyanilyen elfoglalt legyél. 😊🍀
Nagyon örülök,szívből gratulálok! 😀💞
Olyan jó ezt olvasni, mert reményt ad!
Akkor most nem unatkozol a kicsi mellett.🙂
Szia BeBa!
Köszönöm szépen a visszajelzést!🙂
Szívből gratulálok! 😀 Vigyázz nagyon magatokra! 💞 Boldog babavárást!🙂
A fényképes választási lehetőség nagyon vonzó opció, és nem is kell sokat várni, ha már a 2. ciklusban el lehet kezdeni. Mindenképp fel
fogom venni velük is a kapcsolatot.
Szép estét kívánok! 🙂
Szép estét kívánok!
Szia Zsukó!
Nagyon szépen köszönöm az információkat!
Remélem sikerrel jártatok /jártok! 🙂
Szia! Mi a prágai Gennet klinikára jártunk.
Az első donorembrió beültetés sikeres,nagyon bízunk benne,ma kezdtük a 11.hetet.
Ami itt előny,fényképeket kérnek be,gyerekkorit és felnőttkorit is. Számítógép választja ki a legmegfelelőbb donort.
Infó a donorokról: magasság,testsúly,szemszín,iskolai végzettség,életkor,jellemző tulajdonságai pl.nyugodt,csendes,vidám,,hobbyai,és hogy a
hölgydonornak van- e már saját gyermeke.
A másik előny,az első teliáras pl.pgt tesztelt 2500€, a második -10%, a 3.pedig teljesen ingyen van,ha szükséges.
Kommunikáció: 24 órán belül válaszolnak,kivéve hétvege.
Donorembriónál kb.a 2.ciklussal már lehet indulni.
Remélem tudtam segíteni!
Sok sikert kívánok!
Szia!
Mi Brnoba a Reprofitba jártunk. Mara77 által írtak azóta annyit változtak, hogy már nem adják ki a donor paramétereit. Mi adjuk meg a magasságunkat, testsúlyt, szemünk színét stb. (amiket Mara77 írt), meg lehet egyéb kérés is (pl. a donor legyen egyetemi végzettségű stb.), de miután megvan a donor, nem adják meg róla az infókat, csak az életkorát, mert az majd később a genetikai vizsgálatnál számít. Nekünk egy hónap alatt találtak donort, de úgy, hogy már benne voltunk a rendszerükbe, mert előtte volt egy saját sejtes lombikunk. Azt hiszem, az első orvosi konzultációra sokat kellet volna várni, 2-3 hónapot, de mi azt nem kértük, mert itthon már rengeteg orvossal konzultáltunk. Mi csak jeleztük, hogy mennénk, elküldtük az összes leletünket és onnantól kezdve másfél hónap múlva már indult is a protokoll szerint a saját sejtes lombikunk.
Reménykedem, hogy nálunk is gyorsan fognak haladni a dolgok.
Ha szabad megkérdeznem Nektek hanyadik beültetés sikerült donor segítségével?
Nagyon szépen köszönöm a gyors visszajelzésed! :-)
Én is a Reprofit és a Reprogenesis központokat néztem.
A Reprofitnál Nektek milyen gyorsan mentek a dolgok? Pár hónap alatt?
Szia!
Az összes cseh és szlovák intézmény hasonló, s így mindenki azt fogja ajánlani, ahol ő sikerrel járt vagy jó tapasztalatai vannak - nekem például a Brno-i Reprofit volt a nyerő, mert nekik rengeteg donoruk van s így nagy a választék. 49 év felett a csehek nem vállalnak donoros lombikot, a szlovákok 52 évig még igen.
Donorválasztáskor megírod a saját- és az apa paramétereit, s az intézmény hozzátok hasonló donort javasol - akit elfogadhatsz, vagy elutasíthatsz. Nekem megírták a donorunk következő jellemzőit: kor, súly (plusz ha jól emlékszem, magasság is), szemszín, hajszín, vércsoport, iskolai végzettség. Újabban mintha szigorítottak volna s nem adnának ki ennyi infót; nem tudom.
Sziasztok!
Szeretnék segítséget kérni Tőletek az alábbiakban.
Most szembesültünk a párommal azzal, hogy sajnos a saját petesejtes lombik nem lesz járható út számunkra.
Akiknek már van tapasztalata a donorpetesejtes lombik kapcsán, tudna esetleg intézményt ajánlani?
Hogyan működik a donor kiválasztása, milyen információkat kapunk meg róluk?
Szíves segítségetek előre is köszönöm!
Szia!
Én úgy tudom, hogy a HABAB vizsgálat során több immunológiai dolgot is néznek. Abból az MLC vizsgálat lehet az, ami donor esetén nem játszij, mert az az apa és az anya összeférhetetlenségét nézi. De a többi panelt petesejt donor esetén is érdemes szerintem.
Köszi Dorina 83 a hasznos infót.
Azt szeretném még megtudni, hogy a HABAB vizsgálatot petesejt donorosoknak is érdemes megcsináltatni, ha esetleg tudja valaki?
Szia
Amiket leírtál,azokból én csak a PRP kezelèsről hallottam,én mehnyàlkahàrtya vastagításra-regeneràlásra kaptam,igaz azt Sanakin plazmaterápiának hívják,de úgy tudom ez majdnem ugyanaz,legalábbis az eredmény.Nekem abban amire kaptam,segített,12.cn.-on adtak be egyszeri alkalommal 5 ml-t.Gondolom ha petesejt donoros lombikra készültök akkor Neked is ilyesmi célra kellene.Beàgyazódás elősegítésére is használják,akkor 48 órával beültetés előtt fecskendezik be a szérumot. Nekem Pozsonyban,a klinikán történt a kezelés,de szerintem itthon is igénybe lehet venni,csak mivel én vidéki vagyok Budapest sem lett volna közelebb.
Sziasztok.
Ma vagyok Fet+5 nap.Reggel csináltam egy tesztet.Akkora nulla lett mint a fene.Ilyenkor már nagyon halvány pozit szoktam tesztelni.A beültetés utáni naptól görcsölök de sikeresnél eddig a mellfájdalom volt a jellemző görcsölés meg nem.Kicsit elengedtem a témát....Lehet megyünk egy full embrióért még nem tudom hova....
Szia!
A klinika ilyenkor még szedetni szokta a gyógyszereket, de őszintén szólva én nem nagyon tudok olyanról, akinek sikerült, ha eddig nem tapadt meg. 😕
Szia!
Gratulálok, ez nagyon jó hír! Megértem az aggódást, én kb 24. hétig szorongtam, utána kezdtem kicsit oldódni.
Sziasztok
Sajnos nekem nem sikerült a 3. sem.El sem indult.Elkezdünk egy új donoros kört.Szerintem az embrió volt gyenge,remélem a következő körben nekünk is összejön.Nekem eddig csak a friss beültinèl volt megtapadàs.