Akinek petesejtdonorral lett babája (beszélgetés)
Sziasztok
Latom, hogy ez a forum mar majdnem egy eves.
baby 39, hogyan alalkult a beultetes?
Nekunk is csak petesejt donacioval lehet kisbababank, nagyon az elejen jarunk meg, sokkolo a tortenet!!
Az embrió adományozás az már más dolog. Ott valóban egy kis élet kezdeményről van szó.
Petesejt adományozásnál a férj spermáival van megtermékenyítve és az van beűltettve.
Vagyis itt az adományozó még nem a gyerekéről mond le.
Én is nagy dolognak tartom azt hogy valaki segít olyan nőkön akiknek másképp nem lehet gyerekük.
Nekem valahol mégiscsak nagy szerencsében van részem mert a bátyám lánya nyújtott segítő kezet,így a felmenőkkel nem lesz baj.
Ja, de hogy válaszoljak.
Én is azt tartom igazi anyjának, aki megszüli.
Végülis Ő horja ki, ő éli át a terhességet, Ő szüli meg, később pedig Ő neveli fel.
Egy dolgot tennék meg előtte.
Ha van rá mód, akkor minden infót megszerezni a genetikai anya kórtörténetéről... bármi megtörténhet sajnos, és az örökletes betegségekről nem szabad megfeledkezni.
Ez pedig még a későbbiekben is hasznos lehet, mert ha tényleg beteg, akkor a doki nem kap rossz képet a felmenőkről.
Az egyik ismerősömtől megkérdezték, hogy a fel nem használandó sejtekkel mi legyen majd a teendő.
Nagy döntés ez azért a felajánló részéről is.
Mert én odaadom valakinek a petesejtemet, akkor az nagy dolog, mert lemondok egy gyerekről.
Viszont egy másik nőnek ha máshogyan nem lehet gyereke, akkor megadom neki a lehetőséget, hogy saját maga szülje meg a gyermekét, és ne kelljen esetleg az örökbefogadáshoz folyamodni.
Nem sok gesztus van, melyet annál többre tartok, ha valaki felajánlja a sejtjét egy másik nőnek.
Sziasztok!
Szívesen beszélgetnék olyanokkal akinek petesejtdonorral lett babája.Hogyan éltétek meg a baba születését? Elmondjátok neki hogy ő hogyan lett?stb.
További ajánlott fórumok:
- Akinek 2009. november 23-án(+-1hét)született a babája..
- Szerintetek létezik olyan, hogy valakinek akkora babája legyen, hogy ne tudja természetes úton megszülni?
- Van valakinek olyan babája, akinek tripla x kromoszóma rendellenessége van?
- 3 vetélés után van akinek született egészséges babája?
- Van-e olyan köztetek, akinek a babája súlya nem fejlődik az életkorának megfelelően?
- Ha nem akar hízni a baba...Van olyan anyuka, akinek alig eszik a babája?