Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Mi a főtt tojás titka? fórum

Mi a főtt tojás titka? (beszélgetés)


ma 19:21
10-12 percig főzöm, leöntöm a vizet és azonnal hideg vizet rá. Egyenként megütöm a tojásokat úgy hogy a héja megtörjön. A hideg víz a héj alá megy, így pár perc múlva szépen lejön a héja. Ma reggel is így csináltam.
ma 19:11

főzővizbe ecet és só, 10 perc, hidegvíz

Nem konyhatündér vagyok, de a héja simán pár darabban lejött

Hogymár én is hozzászóljak egy főzős topikhoz :)

28. Violet18 (válaszként erre: 9. - Fórumnyitó (anonim))
ma 18:58
Ha forrásban lévő vízbe teszed a szobahős tojást, 4,5 perc a lágytojás, 8 perc után már kemény. Egyből.hideg víz alá, nem csak áztatni mert felmelegszik.
27. Enissa
ma 18:34

tessék, ott a tuti eljárás, elég a 26 mp-től nézni, addig csak teszi a dobozba a főtt tojásokat.


[link]

26. jooeva
ma 18:28

Nem friss tojást kell főzni

Főzővízbe kevés só

Ahogy késznek gondoljuk (ki milyen keményen-lágyan szereti), áttesszük a tojásokat egy hideg vizzel teli edénybe és a kanállal kissé megtörjük mindegyiket, többször cseréljük a vizet, ha átmelegedett, aztán könnyedén lehet szépre pucolni.

25. Enissa (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
ma 18:04

Ha tutira akarsz menni, akkor vannak formák, fémből, porcelánból, szilikonból, és műanyagból is.

Van tojásforma és ilyen is, amit belinkelek.

[link]

ma 17:59

Ma olvastam, nem sót hanem szódabikarbónát kell tenni a vízbe.


Szerintem a friss (kb egy hetes) tojás nem pucolódik jól.

23. Enissa (válaszként erre: 5. - Fórumnyitó (anonim))
ma 17:57

Állítólag igen. Én teszek bele, a forrázás után azonnal hideg vizet öntök rá.

Ritkán nem szép.

Láttam olyan praktikát is, hogy befőttesüvegbe kell tenni és abban összerázni, lejön a héja. Ue. érvényes a fokhagymára is. A héjától megszabadul így.

22. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 21. - Andi6020)
ma 17:44
Még nem raktam Andika, lehet az a baj?
21. andi6020 (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
ma 17:29
Sót raktál a főzővízbe?
20. tsfmvk (válaszként erre: 15. - Globus)
ma 17:25
Hehehe, nekem már csak a hárfa van meg, de deszkán működik az is :)
19. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 17. - Globus)
ma 17:21
Tudom, a százasba is van pár száz forint. Igazad van ronda lesz, de finom :)
ma 17:20
főzés után tedd hidegvizbe
17. globus (válaszként erre: 16. - Fórumnyitó (anonim))
ma 17:13
Minden multinál van, ahol a konyhafelszerelési cikkeket tartják. Piacon talán még olcsóbb noname.
16. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 15. - Globus)
ma 17:10
Köszi :-)
15. globus (válaszként erre: 14. - Fórumnyitó (anonim))
ma 17:09

Vegyél tojásvágót, abba beleteszed a rondácskát és csatt.

[link]

14. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 11. - Michelle.r)
ma 17:06
Köszönöm! Rakott krumplinál idegesít a leginkább, mert ott szeletelni kell és megőrjít már
13. libikóka (válaszként erre: 12. - Globus)
ma 17:05
Karácsonykor hogy megszívtam a kaszinótojással,,pedig az nem árt ha szép.
12. globus (válaszként erre: 4. - Archer84)
ma 17:01
Én is így. Azonnal lehűtöm és frissen pucolom. Ha sokáig vár, valahogy visszaszárad rá az a hártya, akkor nehéz leszedni.
ma 17:00
Nem rég láttam valamelyik gastroműsorban - hogy amint megfőtt, öntsd le róla a vizet, öntsd fel hidegvízzel és törd össze héját, és maradjon a hideg vízben. azt mondta a csaj, nincs az a tojás, amit ne lehetne így rendesen hámozni, függetlenül attól, hogy mennyire friss.
10. Kacsahercegno (válaszként erre: 5. - Fórumnyitó (anonim))
ma 17:00
Só, ecet, főzés után jeges víz, próbáld ki ezeket is, de nekem az a tapasztalatom, hogy ha friss a tojás, akkor minden hiába. :D Nekem az jött be leginkább, hogy nem foglalkozom vele, ha ronda akkor ronda......
9. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 7. - Archer84)
ma 16:59
10-15 perc, legutóbb 8 perc volt, félig nyers maradt a közepe
8. Myra (válaszként erre: 4. - Archer84)
ma 16:57
Nálam bejön a hideg víz.
7. Archer84 (válaszként erre: 5. - Fórumnyitó (anonim))
ma 16:56
Meddig főzöd?
6. Archer84 (válaszként erre: 5. - Fórumnyitó (anonim))
ma 16:56
Próbáld ki, és majd írd meg, kíváncsi vagyok. Mi ecetet öntöttünk bele keveset, de nem éreztük annyira a hatását.
Én is megsodrom és hideg vízbe teszem, de annyira vékony a héja hogy cafatokban jön le. Ha sót teszek főzéskor esetleg az segít?
4. Archer84 (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
ma 16:48

Mi van hogy 10 percig főzzük, aztán leöntjük a meleget, rá hideg vizet és így marad egy darabig. De ez se 100%-os. Tényleg függhet a tojás frissességétől is.

Én a légkamránál kezdem el törni mindig.

ma 16:44

Keress youtube-on praktikákat, nekem az vált be hogy jó alaposan megtöröm a héját, kicsit így megsodrom vagy mi a kezemmel az asztalon, és akkor azzal a hártyával együtt le szokott jönni majdnem sérülés nélkül.


Ahogy Libikóka írja, ha nagyon friss, nehezebb megpucolni. De pl. ha előző nap megfőzöd és hűtőbe rakod, akkor is kicsit könnyebben lejön a héja másnap.

2. libikóka (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
ma 16:42
Nem egészen a főzéstől függ,,attól hogy mennyire friss a tojás,,minél frissebb annál kisebb a légkamra ,,nehezebb pucolni.
Már több féle képen főztem tojást, de soha nem tudom normálisan megpucolni, állandóan beszakad, vagy törik a fehérje. Hány percig kell főzni és hogyan hogy szépen pucolható legyen?

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook