Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Mi a főtt tojás titka? fórum

Mi a főtt tojás titka? (beszélgetés)


1 2
35. Érdekes73 (válaszként erre: 9. - Fórumnyitó (anonim))
febr. 7. 09:45
Forrástól 5-10 perc hogy kemény legyen de lepje el víz teljesen.
febr. 7. 01:07
meg annyi ha friss a tojas akkor ha megfozod sosem zold a szele!
febr. 7. 01:06
hideg vizben feltenni es 10 perc fozes ha kemeny tojast akarsz.utanna azonnal hideg vizbe tenni es a vizet cserelgetni.sot nem kell a vizbe tenni/kiprobaltam/,mert nem konnyitette meg a tojasok pucolasat.
febr. 6. 23:50
Valakitől hallottam, hogy a tojás 7 percig kell főzni, azaz felforr a víz és onnantól, pont 7 perc, mert így nem lesz zöld széle a sárgának és lejön a héja is.
31. jajjj
febr. 6. 20:32
Forrásban lévő vízbe teszem, kikapcsolom a platnit, 10 perc múlva kész. Hideg víz alá én is be szoktam tenni, mert amúgy nem tudom hámozni, mert forró. De amúgy szerintem is a frissességén múlik a hámozhatósága.
febr. 6. 19:21
10-12 percig főzöm, leöntöm a vizet és azonnal hideg vizet rá. Egyenként megütöm a tojásokat úgy hogy a héja megtörjön. A hideg víz a héj alá megy, így pár perc múlva szépen lejön a héja. Ma reggel is így csináltam.
febr. 6. 19:11

főzővizbe ecet és só, 10 perc, hidegvíz

Nem konyhatündér vagyok, de a héja simán pár darabban lejött

Hogymár én is hozzászóljak egy főzős topikhoz :)

28. Violet18 (válaszként erre: 9. - Fórumnyitó (anonim))
febr. 6. 18:58
Ha forrásban lévő vízbe teszed a szobahős tojást, 4,5 perc a lágytojás, 8 perc után már kemény. Egyből.hideg víz alá, nem csak áztatni mert felmelegszik.
27. Enissa
febr. 6. 18:34

tessék, ott a tuti eljárás, elég a 26 mp-től nézni, addig csak teszi a dobozba a főtt tojásokat.


[link]

26. jooeva
febr. 6. 18:28

Nem friss tojást kell főzni

Főzővízbe kevés só

Ahogy késznek gondoljuk (ki milyen keményen-lágyan szereti), áttesszük a tojásokat egy hideg vizzel teli edénybe és a kanállal kissé megtörjük mindegyiket, többször cseréljük a vizet, ha átmelegedett, aztán könnyedén lehet szépre pucolni.

25. Enissa (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
febr. 6. 18:04

Ha tutira akarsz menni, akkor vannak formák, fémből, porcelánból, szilikonból, és műanyagból is.

Van tojásforma és ilyen is, amit belinkelek.

[link]

febr. 6. 17:59

Ma olvastam, nem sót hanem szódabikarbónát kell tenni a vízbe.


Szerintem a friss (kb egy hetes) tojás nem pucolódik jól.

23. Enissa (válaszként erre: 5. - Fórumnyitó (anonim))
febr. 6. 17:57

Állítólag igen. Én teszek bele, a forrázás után azonnal hideg vizet öntök rá.

Ritkán nem szép.

Láttam olyan praktikát is, hogy befőttesüvegbe kell tenni és abban összerázni, lejön a héja. Ue. érvényes a fokhagymára is. A héjától megszabadul így.

22. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 21. - Andi6020)
febr. 6. 17:44
Még nem raktam Andika, lehet az a baj?
21. andi6020 (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
febr. 6. 17:29
Sót raktál a főzővízbe?
20. tsfmvk (válaszként erre: 15. - Globus)
febr. 6. 17:25
Hehehe, nekem már csak a hárfa van meg, de deszkán működik az is :)
19. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 17. - Globus)
febr. 6. 17:21
Tudom, a százasba is van pár száz forint. Igazad van ronda lesz, de finom :)
febr. 6. 17:20
főzés után tedd hidegvizbe
17. globus (válaszként erre: 16. - Fórumnyitó (anonim))
febr. 6. 17:13
Minden multinál van, ahol a konyhafelszerelési cikkeket tartják. Piacon talán még olcsóbb noname.
16. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 15. - Globus)
febr. 6. 17:10
Köszi :-)
15. globus (válaszként erre: 14. - Fórumnyitó (anonim))
febr. 6. 17:09

Vegyél tojásvágót, abba beleteszed a rondácskát és csatt.

[link]

14. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 11. - Michelle.r)
febr. 6. 17:06
Köszönöm! Rakott krumplinál idegesít a leginkább, mert ott szeletelni kell és megőrjít már
13. libikóka (válaszként erre: 12. - Globus)
febr. 6. 17:05
Karácsonykor hogy megszívtam a kaszinótojással,,pedig az nem árt ha szép.
12. globus (válaszként erre: 4. - F78a5227f0)
febr. 6. 17:01
Én is így. Azonnal lehűtöm és frissen pucolom. Ha sokáig vár, valahogy visszaszárad rá az a hártya, akkor nehéz leszedni.
febr. 6. 17:00
Nem rég láttam valamelyik gastroműsorban - hogy amint megfőtt, öntsd le róla a vizet, öntsd fel hidegvízzel és törd össze héját, és maradjon a hideg vízben. azt mondta a csaj, nincs az a tojás, amit ne lehetne így rendesen hámozni, függetlenül attól, hogy mennyire friss.
10. Kacsahercegno (válaszként erre: 5. - Fórumnyitó (anonim))
febr. 6. 17:00
Só, ecet, főzés után jeges víz, próbáld ki ezeket is, de nekem az a tapasztalatom, hogy ha friss a tojás, akkor minden hiába. :D Nekem az jött be leginkább, hogy nem foglalkozom vele, ha ronda akkor ronda......
9. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 7. - F78a5227f0)
febr. 6. 16:59
10-15 perc, legutóbb 8 perc volt, félig nyers maradt a közepe
8. Myra (válaszként erre: 4. - F78a5227f0)
febr. 6. 16:57
Nálam bejön a hideg víz.
7. f78a5227f0 (válaszként erre: 5. - Fórumnyitó (anonim))
febr. 6. 16:56
Meddig főzöd?
6. f78a5227f0 (válaszként erre: 5. - Fórumnyitó (anonim))
febr. 6. 16:56
Próbáld ki, és majd írd meg, kíváncsi vagyok. Mi ecetet öntöttünk bele keveset, de nem éreztük annyira a hatását.
1 2

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook


Adataid védelme fontos számunkra!

Mint a weboldalak többsége az interneten, honlapunk működéséhez és célzott hirdetések megjelenítéséhez mi és hirdetési partnereink is cookie-kat tárolunk az általad használt eszközön. Ahhoz, hogy ezt megtehessük, a hozzájárulásod szükséges. Erről az adatvédelmi tájékoztatónkban részletes információkhoz juthatsz, illetve bizonyos cookie-k használatával kapcsolatban további lehetőségeid vannak.