Ki milyen technikát vet be annak érdekében, hogy a főtt tojás héját könnyedén, gyorsan, tojás sérülés mentesen megpucoljátok? (tudásbázis)
Elég régóta, de nagyon változó az eredmény! Én úgy szoktam csinálni hogy mivel a hütőből veszem elő a tojást ezért nem akkor teszem bele a tojást amikor már forr (különben elpattannak a tojások a hidről a hirtelen forró hatására) a víz a lábasban, hanem amikor a vízet teszem oda melegedni egyutal már a tojásokkal teszem oda és onnantól számítom az időt mikortól felforrt a víz a tojásokkal.
És mikor kész akkor leöntöm a forró vizet, egyből felöntöm hiddeggel, és egyből állok neki pucolni ha még nem hült ki akkor pucolás közben belemártom a hidegvizbe a tojást és folyatom a pucolást, addig a többi tojás folyamatosan hűl míg egyet pucolok.
Akkor nem jön le könnyen, ha túl friss a tojás. Egy nénitől szoktam vásárolni, ő mondta.
Én is sós vízben főzöm és hideg vízbe rakom rögtön, de ha nagyon friss, néha így sem jön le rendesen.
További ajánlott fórumok:
- Ciklus beállítása babavárás érdekében
- Ti hogyan tudtok elaludni félelem nélkül, ha egyedül vagytok éjszaka? Mit tesztek annak érdekében, hogy ne féljetek?
- Kalóriaszegény és zsírszegény édességek a jó alak és megelégedés érdekében
- Mit teszel meg annak érdekében, hogy megőrizd vagy visszanyerd az egészséged?
- Minden áron gyereket, avagy mit tennél meg, annak érdekében, hogy babád születhessen?
- Hajvasalás során, milyen technikát alkalmazol annak érdekében, hogy ne legyen túl lapos a végeredmény?