Párolt pulykavagdalt recept
70 perc
Szénhidrátszegény
Kalóriaszegény
Zsírszegény
A Párolt pulykavagdalt hozzávalói:
30 dkg darált pulykacomb,
1 db tojás,
1 db vöröshagyma,
1 db zsemle,
2 ek. napraforgóolaj,
3 gerezd fokhagyma,
ízlés szerint: patikasó, őrölt színes bors, morzsolt majoránna, fűszerpaprika
A Párolt pulykavagdalt elkészítési módja:
A darált húst eldolgoztam a vízbe áztatott, jól kinyomkodott zsemlével, a tojással, fűszerekkel és az étolajon megdinsztelt felszeletelt hagymákkal. A masszát vékonyan kikent teflonbevonatú tepsibe tettem, befedtem alufóliával, előmelegített sütőben kb. 50 percig sütöttem. Majd a fóliát levéve megpirítottam a tetejét. A sütőből kivéve hűlni hagytam, majd vékony szeletekre vágtam. Burgonyapürével, zöldséges kölessel vagy barna rizzsel is tálalhatjuk. Jó étvágyat kívánok!
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: Alessandro, 2020. ápr. 8. 22:02
A párolt pulykavagdalt elkészítési módja és hozzávalói.