Parázson sült citromos tonhal recept
A Parázson sült citromos tonhal hozzávalói:60 dkg tonhal
2 gerezd fokhagyma
1 citrom
4 szál petrezselyem
só
vaj
A Parázson sült citromos tonhal elkészítési módja:
Négy egyenlő nagyságú alufóliát terítsünk ki, kenjük meg vajjal, és mindegyikre tegyünk egy-egy halszeletet. Sózzuk meg, és zúzott fokhagymával kenjük meg. Csepegtessünk rá citromlevet, és a hal tetejére tegyünk egy-egy szál megmosott zöldpetrezselymet. Ezután a fóliát szorosan, légmentesen hajtsuk rá. Parázsra helyezve 8-10 perc alatt süssük meg. Köretként parázson sült burgonyát adhatunk mellé.
Kategória: Halas ételek receptjei
A receptet beküldte: ronka, 2016. júl. 14. 17:21
A parázson sült citromos tonhal elkészítési módja és hozzávalói.