Paprikás fasírt recept
A Paprikás fasírt hozzávalói:A húsgombóchoz:
60 dkg darált hús
10 dkg kenyér
1 tojás
1 evőkanál őrölt paprika
3 gerezd fokhagyma
só
bors.
A szafthoz:
2 fej vöröshagyma
1 evőkanál zsír
1 evőkanál őrölt paprika
3 gerezd fokhagyma
(őrölt) kömény
őrölt bors
só
5 dl víz
3 dl tejföl
A Paprikás fasírt elkészítési módja:
A kenyeret vízben megáztatjuk, kinyomkodjuk és hússal meg a többi hozzávalóval jól összedolgozzuk, pingponglabdányi golyókat formázunk. A hagymát apróra vágjuk, a zsíron aranysárgára pirítjuk. Belezúzzuk a fokhagymát, rátesszük az őrölt paprikát, és azonnal felöntjük vízzel, nehogy a paprikát megpörköljük. Hozzáadjuk a többi fűszert, és ha már forr, beletesszük a húsgombócokat. Úgy igazítjuk, hogy minden húsgombócra jusson szaft. Kb. fél óráig főzzük közepes tűzön fedő alatt. (Közben megfordítjuk a gombócokat, hogy mindét felük jól átfőjön a szaftban.) Akkor egy tálba szedjük a gombócokat, a szaftba belekeverjük a tejfölt, ha egyet forrt, a fasírtra öntjük és azonnal tálaljuk.
Ez egy hagyományos felvidéki étel, melyhez krumplikása jár köretként.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: Bányai Gyöngyi, 2012. márc. 8. 20:00
A paprikás fasírt elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.