Céklatokány recept
A Céklatokány hozzávalói:nyers cékla
vöröshagyma
olaj
só bors
őrölt kömény
tejföl
esetes torma
A Céklatokány elkészítési módja:
A céklát meghámoztam, s kb. 1 cm-es kockákra vágtam. A vöröshagymát összeaprítottam, kevés olajon, sóval kicsit megdinszteltem, majd hozzáadtam a céklakockákat. Kevés vizet öntöttem rá, és fedő alatt pároltam. Őrölt borssal, őrölt köménnyel ízesítettem, s időről időre pótoltam a kis vizet, addig, amíg a cékla is megpárolódott. Tejfölt kevertem hozzá, majd amikor levettem a tűzről még esetes tormával ízesítettem.
Az ételtársításra figyelő étkezésnél (90 napos) krumplival vagy rizzsel zöldségnapi, rizzsel vagy főtt tésztával tésztanapi étel.
Kategória: Zöldséges ételek receptjei
A receptet beküldte: Bányai Gyöngyi, 2009. márc. 1. 13:21
A céklatokány elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.