Sanvanyúkáposzta-saláta recept
A Sanvanyúkáposzta-saláta hozzávalói:savanyúkáposzta
lilahagyma
rokfort–féle sajt
olaj
őrölt pirospaprika
őrölt köménymag
A Sanvanyúkáposzta-saláta elkészítési módja:
Jól kinyomkodtam a savanyúkáposztát, egy nagyrakás lilahagymát szeleteltem bele, öntöttem rá olívaolajat, megszórtam őrölt köménnyel és őrölt pirospaprikával, jól összekevertem, és gorgonzola (mert az volt itthon) sajtdarabkákat szórtam rá. Remek lett!
Ha figyelünk az ételtársításra (vagy 90 napost tartunk), akkor ez így remek húsnapi saláta. Ha lehagyjuk róla a sajtot, és mondjuk héjában sült krumplival vagy puliszkával esszük, akkor zöldségnapi étel, de ha lángost sütünk hozzá vagy sóskalácsot, akkor kitűnő tésztanapon.
Kategória: Saláták, öntetek receptjei
A receptet beküldte: Bányai Gyöngyi, 2009. jan. 22. 18:39
A sanvanyúkáposzta-saláta elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.