Sonkás kelbimbó recept


füstölt sonka
kelbimbó
olaj
fokhagyma
só
bors
őrölt kömény
tejföl
vöröshagyma
dió
A Sonkás kelbimbó elkészítési módja:
A kelbimbókat (torzsavég levágása után) negyedbe vágtam, (a kisebbeket csak félbe), majd zúzott fokhagymával, sóval borssal, őrölt köménnyel ízesített olajba belekevertem. (A sóval nagyon csínján bánjunk, mert a sonka is sós, akár egészen elhagyható a só. Könnyebb beletenni utólag, mint kivenni belőle. :) ) Egy magas oldalú tepsit vékony (nyers) füstöltsonka szeletekkel kibéleltem, erre tettem a fűszerezett kelbimbót, és tejföllel bőven megkentem a tetejét, vöröshagymát karikáztam rá, és beborítottam sonkaszeletekkel. És végül szórtam rá pár diógerezdet. 200 fokra előmelegített sütőbe tettem. Amikor a fölső sonkaszeletek megpirultak (20 perc múlva), levettem őket, de a többit bent hagytam, s addig sütöttem (újabb 20 perc) amíg a hagymakarikák is megpirultak. Az utolsó percben visszatettem a tetejére a sonkát, hogy újból átmelegedjen.
Az ételtársításra figyelő étkezésben kitűnő húsnapi étel.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: Bányai Gyöngyi, 2008. dec. 13. 13:18
A sonkás kelbimbó elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.