Fehér és lilakáposztás recept


1nagy fej lilakáposzta. 1 nagy fel édesképoszta, 1 hagyma , bors só majoranna ,2kk fokhagyma por, 1kk piros paprikacsirke pác pici , 40-45dkg csikokra vágott csirkemell, esetleg egyben a csirke combról leszeded, Kb_20dkg rizs .1-1 paradicsom paprika .1 nagy pohár tejföl , Lereszelem a lillakáposztát a fehér káposztát amit külön külön meg párolok ,közben a csirkemell csikokat , sózom, borsozom majoranna, piropparika, fokhagymmapor, rá pici csirke pác olaj .annyi hogy ellepje, állni hagyjuk
közben amegmosott. rizst vizben kifözzük mint a tésztát
Tepsit olajozzuk alá zsemlemozsa kevés . erre fehér párolt káposzta .rá rizs . rá a füszeress csirke páccal együtt ,rá szeleteljük a paprikát,paradicsomot, erre tejföl rá lillakáposzta és végül ezt is tejföllel teritjük be
Kb-180 c elömelegitet sütöben , addig sütjük amig nem lesz piros a tejföl tetejje ha szereted reszelt sajtot is tehetsz rá
A Fehér és lilakáposztás elkészítési módja:
megpárolom a káposztákat . kifözzöm a rizst , csirkét bepácolom .egyiksorba fehér káposzta rá rizs rá a pácolt hus, erre tejföl, rá lilla káposzta és ismét tejföl ,
érdemes kiprobálni nagyon laktató
Kategória: Zöldséges ételek receptjei
A receptet beküldte: krisztina38, 2009. febr. 19. 19:09
A fehér és lilakáposztás elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.