Tejszínes gyümölcsös szelet recept
50 perc
A Tejszínes gyümölcsös szelet hozzávalói:
5 tojás 5ek langyos viz. 4-5 ek cukor 1cs vanilia 1/2csomag sütöpor, 10 ek liszt, só gyümölcs izlés szerint 20-25Dkg 1l Da Montere Hu LaLa habtejszin
Tepsihez sütöpapir
A Tejszínes gyümölcsös szelet elkészítési módja:
% tojás fehérjét kemény habbá verem , 5 tojás sárgáját, 4-5 ek cukorrak 5ek langyos vizzel pici sóval vaniliával jó habosra kevered . amikor habos beleteszed a sütöport avvak is kikevered majd bele a liszt avval jól eldolgozzod, ebbe teszel még 4-ek keményre vert fehérjét amikor jól elkavartad a masszát hozzá öntöd a többi fehérjéhez tepsi alá teszed asütöpapirt azért kell mert sütés után könnyebb lehuzzni rola ,160-180C fok kb 12-15 perc mint a piskota tekercs, ha kihült a tepsibe ovatossan lehuzzod róla a papirt Közben gyümölcsöt felkockázod , és a tejszinnel összeturmixolod ha nehezen tudod turmixolni akkor kanálal elkevered és ismételed ezt a tejszines krémet rá teszed a piskota alapra , jó magas krémet teszel Fogyasztás elött kicsit berakod a hütöbe Közben a tejszinhabot kemény habbá verem amikor kezd keményedni hozzá öntöm a turmixölt gyümölcsöt
Ez a tejszin hab nagyobb boltokban kapható azért jó mert édesitett és nem kell édesitennek söt nem kell bele zselatin mert nagyon kemény marad a krém nem esik össze a hab
Probáld ki nagyon finom ,neked szeretika gyerekeim
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: krisztina38, 2009. febr. 22. 19:14
A tejszínes gyümölcsös szelet elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.