Úszóhab (anyukám emlékére) recept
Az Úszóhab (anyukám emlékére) hozzávalói:1 l tej,
4db tojás,
2cs. vanilliás cukor vagy rúd,
5 evőkanál cukor,
3 evőkanál lekvár(lehet bármilyen csak jam nem)
1 evőkanál vaj
Az Úszóhab (anyukám emlékére) elkészítési módja:
A 4 tojás sárgáját 4 ek. cukorral, 1 cs vanilliás cukorral fehérre keverem, úgy hogy 2 dl hideg tejjel fokozatosan hígítom.A maradék tejet közben felforralom és a tojásos tejet hozzáadom.(Óvatosan mert összekapja) (Ez a madártej alapjaleve is) A tojások fehérjéjét cukorral, vanillia cukorral nagyon keményhabot verek, majd a lekvárt óvatosan belekeverem a habba. Egy jénai lapos tálat kivajazok és a habot "kúpalakban" ráteszem ,szépen elsímítom,hogy szép hegyes és magas legyen. Előmelegített sütőben 120 fokon lassan szép barnára sütöm.Nem veszem ki rögtön csak ha kihült,mert össze esik a hab. Széles tálba tálalom úgy hogy a sült hab a vanilliás lén ússzon.
Nagyon mutatós ,finom és hamar kész van.
Kisgyerekeknek, gyerekágyas mamáknak ajánlom.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: e82aa6962b, 2009. febr. 22. 19:13
Az Úszóhab (anyukám emlékére) elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.