Gizike aszaltgyümölcsös forraltbora (a téli hidegben!) recept
A Gizike aszaltgyümölcsös forraltbora (a téli hidegben!) hozzávalói:1 narancs ,
5 dkg mazsola,
5 dkg vegyes aszalt gyümölcs (alma, szilva),
15 dkg cukor,vagy méz,
3 szem szegfűszeg,
1 rúd fahéj,
1 mokkáskanál reszelt gyömbér,
1 l vörösbor,
0,5 dl rum
A Gizike aszaltgyümölcsös forraltbora (a téli hidegben!) elkészítési módja:
A narancsot vastagon meghámozzuk és a gyümölcshúst karikákra vágjuk. Egy kis darab narancshéjat félreteszünk. A mazsolát és az aszalt gyümölcsöket megmossuk. A borhoz keverjük a cukrot, a szegfűszeget, a fahéjat, a gyömbért, és lassú tűzön felforraljuk. A keletkező habot leszedjük. Hozzáöntjük a rumot, beletesszük a mazsolát, az aszalt gyümölcsöket, és meleg helyen kb. 30 percig állni hagyjuk, hogy az ízek jól összeérjenek. Tálaláskor a poharakba egy-egy szelet narancsot teszünk, és rámerjük az italt.
Kategória: Italok, koktélok receptjei
A receptet beküldte: e82aa6962b, 2009. jan. 11. 11:01
A gizike aszaltgyümölcsös forraltbora (a téli hidegben!) elkészítési módja és hozzávalói.