Sültcéklás savanyúkáposzta recept
A Sültcéklás savanyúkáposzta hozzávalói:cékla
savanyúkáposzta
lilahagyma
A Sültcéklás savanyúkáposzta elkészítési módja:
Csak úgy héjában sütöm meg a megmosott céklákat, mint a héjában sült krumplit. Aztán mikor kihűlt, akkor hámozom meg, vágom össze, és készítem el salátának. Most 4 db közepes sült, gyufaszálnyi szeltekre vágott céklához hozzákevertem egy fej vékonyra vágott lilahagymát, és kb. 30 dkg savanyúkáposztát. Semmi mást, csak ennyit. Nem is kellett egyéb ízesítés, mert a savanyúkáposzta elég sós, elég savanyú, a cékla elég édes (a hagyma meg elég hagymás :) )
Az ételtársításra figyelő étkezésben (90 napos) ez semleges étel. Húsnapon húsok, sajtok, tojásétek mellé, zöldségnapon pl. sült krumplival, puliszkával, tésztanapon mondjuk lángossal, pogácsával nagyon finom ez a saláta.
Kategória: Saláták, öntetek receptjei
A receptet beküldte: Bányai Gyöngyi, 2009. márc. 5. 18:54
A sültcéklás savanyúkáposzta elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.