Fehérkenyér - gyors, könnyen készíthető sütemény recept
A Fehérkenyér - gyors, könnyen készíthető sütemény hozzávalói:5 tojás fehérje
1 csipet só
5 evőkanál cukor
5 evőkanál liszt+ a tepsi meghintéséhez
1 kicsi vaj a tepsi kikenéséhez
10 dkg mazsola
5 dkg fekete csokoládé apróra vágva.
A Fehérkenyér - gyors, könnyen készíthető sütemény elkészítési módja:
A tojásfehérjét a csipet sóval kemény habbá verjük. Kanalanként hozzáadjuk a cukrot majd a lisztet. Jól összedolgozzuk. Belekeverjük a megmosott mazsolát és a csokoládét is. Kivajazott, kilisztezett (kisméretű) tepsibe tesszük, előmelegített sütőben közepes tűzön megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy mikor készült el teljesen.
Ezt a süteményt akkor érdemes készíteni, ha van néhány kimaradt tojásfehérjénk. A receptben megadott mennyiségek úgy változtathatók, hogy ahány tojásfehérjét felhasználunk, ugyanannyi kanál cukrot ill. lisztet használjunk. A belekevert ízesítők is kedvünk szerint változtathatók. Bármilyen aszalt, kandírozott gyümölcs finom bele, durvára vágott dió, mandula, mogyoró szintén illik hozzá.
Ez tipikusan "maradékhasznosító" sütemény.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Bányai Gyöngyi, 2012. febr. 26. 07:32
A fehérkenyér - gyors, könnyen készíthető sütemény elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.