Palacsinta rumos öntettel recept


A tésztához:
10 dkg liszt
2,5 dkg kristálycukor
2 tojás
1,5 dkg vaj
1 narancs héja
tej
A mártáshoz:
2 narancs leve
1 citrom leve és reszelt héja
3 evőkanál rum
7,5 dkg finom kristálycukor
10 dkg vaj
A Palacsinta rumos öntettel elkészítési módja:
Egy tálban összekeverjük a lisztet, a cukrot, a tojásokat, az olvasztott vajat és annyi tejet, hogy palacsintatészta sűrűségű legyen. Csomómentesre keverjük robotgéppel. 8 palacsintát sütünk belőle. Nem baj, ha egy kicsit vastagabb! A mártáshoz a narancslevet összekeverjük a citrom levével és héjával, valamint a rummal. Egy serpenyőben a cukrot 1 evőkanál rum keverékben felolvasztjuk és aranybarnára karamellizáljuk. A vajat kockára vágva hozzáadjuk, és addig keverjük, míg teljesen elolvad. Beleöntjük a rumos keveréket, és addig melegítjük, míg a karamell teljesen megolvad. A palacsintákat négybehajtjuk és beletesszük a karamelles lébe. Belenyomkodjuk és 1 percig melegítjük, amíg a mártás forrni nem kezd. Tányérra rakjuk és azonnal fogyasztjuk.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Kiss Ildikó, 2009. ápr. 8. 16:07
A palacsinta rumos öntettel elkészítési módja és hozzávalói.