Lekváros táskák recept


22 dkg liszt
15 dkg vaj
8 dkg cukor
2 tojás
1/2 citrom reszelt héja
7 teáskanál lekvár (ízlés szerint)
3 teáskanál fehérbor
2 tojássárgája a kenéshez
A Lekváros táskák elkészítési módja:
A lisztet gyors mozdulatokkal összedolgozzuk a vajjal, a cukorral, a tojásokkal, a citrom héjával és egy csipet sóval. Cipóvá formázzuk, fóliába csomagoljuk, és 1 órára a hűtőbe tesszük. A tésztát kb. 3 mm vastagra kinyújtjuk, és kb. 7 cm átmérőjű köröket szaggatunk ki belőle. A lekvárt elkeverjük a borral, és mindegyik kör közepére kb. 1 teáskanál teszünk belőle. A sütőt 200 fokra előmelegítjük. Kivajazunk egy tepsit. A tészta szélét bekenjük a tojássárgájával, összehatjuk, kissé összenyomkodjuk, és a tepsire rakosgatjuk. Megkenjük a maradék tojássárgájával, és a sütőben kb. 15 percig sütjük.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Kiss Ildikó, 2009. ápr. 3. 15:24
A lekváros táskák elkészítési módja és hozzávalói.