Mézes diós sültalma recept
Szénhidrátszegény
Kalóriaszegény
Zsírszegény
A Mézes diós sültalma hozzávalói:
4-5 nagyobb darab savanyú alma,
20 dkg felmelegített méz,
2 evőkanál kristálycukor,
6 dkg darált dió,
3-4 egész dióból durvára darabolt dió,
A Mézes diós sültalma elkészítési módja:
Mossuk meg az almákat, vágjuk le a tetejüket, majd vájjuk ki a közepükből a magház részt. Majd vegyünk egy mély edényt, melynek az aljára öntsünk 3-4 cm magasságban vizet. Az almákat állítsuk a vízbe, a közepüket pedig töltsük meg a kristálycukorral. Ezután rakjuk be az egész almákat és a levágott tetejüket is a sütőbe, közepes lángon 10-15 percre. Pirítsuk meg az őrölt diót, majd összekeverjük össze a felmelegített mézzel. A készre sütött almákra helyezzük vissza a tetejüket, majd locsoljuk meg a mézes-diós öntettel. Tálaláskor helyezzünk az almák köré egész, vagy durvára darabolt diót. Egy kanálnyi jéghideg gyümölcsfagylalttal pedig egészen különleges lehet!
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: badonyimariaeva, 2009. ápr. 8. 09:10
A mézes diós sültalma elkészítési módja és hozzávalói.