Barackos karaj recept
A Barackos karaj hozzávalói:4 szelet kicsontozott karaj,
5 dkg vaj,
15 szem sárgabarack,
csipetnyi szerecsendió,
só,
bors.
A Barackos karaj elkészítési módja:
A hússzeleteket lemossuk, papírtörlővel felitatjuk róluk a nedvességet, vékony szeletekre kiverjük, besózzuk, és frissen őrölt fekete borssal enyhén meghintjük. Serpenyőben vajat hevítünk, és a hússzeletek mindkét oldalát pirosra sütjük. A barackokat egy pillanatra forró vízbe dobjuk, majd szűrőkanállal kiemeljük, hideg vízzel leöblítjük, és a héját könnyedén lehúzzuk. Kettétörjük, a magot eltávolítjuk. A hússzeleteket kivajazott serpenyőbe tesszük, befedjük fél barackokkal, meglocsoljuk a sütésből visszamaradt zsiradékkal, megszórjuk szerecsendióval, és a sütőben 160 fokon 15 percig tovább sütjük, amíg a barackok kicsit rásülnek a hús tetejére. Mazsolás rizzsel kínáljuk.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: badonyimariaeva, 2009. ápr. 6. 09:08
A barackos karaj elkészítési módja és hozzávalói.