Padlizsánsaláta joghurttal nyakon öntve recept
55 perc
A Padlizsánsaláta joghurttal nyakon öntve hozzávalói:
60 dkg padlizsán
4 dl natúr joghurt
só
bors
2 gerezd fokhagyma
A Padlizsánsaláta joghurttal nyakon öntve elkészítési módja:
1. A padlizsánokat megmossuk, végüket levágjuk, meghámozzuk. 2. Kockára vágjuk, szűrőbe tesszük, és jól megsózzuk. 3. 20 percre félretesszük, ezalatt a só hatására a padlizsán "kiizzadja" a keserű levét. 4. Leöblítjük, és leszárogatjuk a kockákat, alufóliával bélelt tepsibe tesszük, és szintén alufóliával befedjük. 5. Előmelegített sütőben 200 fokon kb. 40 perc alatt megsütjük 6. Kicsit félretesszük hűlni, addig a joghurtba beleprésejük a fokhagymákat, sózzuk, borsozzuk. 7. A padlizsánkockákat nyakonöntjük a joghurttal, és legalább 3 órára a hűtőbe tesszük, hogy összeérjenek az ízek.
Kategória: Saláták, öntetek receptjei
A receptet beküldte: a6ea7517a5, 2012. febr. 5. 15:09
A padlizsánsaláta joghurttal nyakon öntve elkészítési módja és hozzávalói.