Pácolt csülök aranyló krumplival recept
A Pácolt csülök aranyló krumplival hozzávalói:1 csülök
krumpli
só
bors
őrölt paprika
hagyma
fokhagyma
babérlevél
fűszeres liszt
olaj
fűszeres liszt:
1 csupor liszt,
fél kávéskanál bors,
1 kávéskanál só,
1 kávéskanál fokhagyma por,
1 kávéskanál őrölt rozmaring,
2 kávéskanál őrölt paprika
A Pácolt csülök aranyló krumplival elkészítési módja:
Páclé: 2 l víz, só szemes bors, babérlevél, egy kicsi hagyma, 5 cikk fokhagyma. Ezeket összefőzöm, jól lehűtöm, majd csülök egy éjszaka áll benne. Másnap a páclében megfőzöm, kicsit hűlni hagyom majd éles késsel a bőrös részt bekockázom, sütőben ropogósra sütöm. A krumplit négybe, vagy nagyságától függően többe vágom. Hideg vízben főni teszem, a forrástól számítva 5 percig főzöm majd leszűröm. Forrón belehempergettem a fűszeres lisztbe és forró olajban kisütöm. A krumplit nem kell hagyni kihűlni és a lisztes keverékkel sem állni, azonnal sütni kell. Kívül ropogós, belül pedig puha, omlós lesz.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: syria, 2017. ápr. 8. 08:10
A pácolt csülök aranyló krumplival elkészítési módja és hozzávalói.