Óvári szelet darálva recept
90 perc
Az Óvári szelet darálva hozzávalói:
1 kg szelethús (bármi megteszi)
1/2 kg gomba
20dkg füstölt tarja
1 csokor petrezselyemzöld
1 nagyobb fej hagyma
30dkg sajt (elvileg óvári, gyakorlatilag mindegy)
Az Óvári szelet darálva elkészítési módja:
Megdínszteljük a hagymát, majd hozzáadjuk a gombát. Nagyobb kockákra vagdaljuk a tarját, hozzákeverjük, és hozzátesszük az apróra vágott petrezselymet. Sózzuk, borsozzuk. Ezt az egyveleget húsdarálón ledaráljuk (vagy minden hozzávalót nagyon apróra szecskázunk). A hússzeleteket sózzuk, majd lisztben megforgatjuk, serpenyőben nagyjából kisütjük. Tepsibe helyezzük a húsokat, ráhalmozzuk a darált anyagot, végül megszórjuk reszelt sajttal. Közepes lángon addig sütjük, amíg a sajt meg nem pirul.
Még finomabb, ha többféle sajtot reszelünk össze, esetleg belecsempészünk egy kis füstölt sajtot is.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: annelly, 2008. szept. 21. 14:47
Az Óvári szelet darálva elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.