Orosz húsgombócok mustár mártással recept
Az Orosz húsgombócok mustár mártással hozzávalói:40 dkg darált marhahús
4 darab csemegeuborka, lereszelve
3 ek morzsa
1 tojás
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
só, őrölt bors
fél csokor petrezselyem
4 ek olaj
A mártáshoz.
1 ek liszt
4 dl húsalaplé
1 dl száraz fehérbor
2 ek mustár
2 dl krémtejszín
2 ek citromlé
A körethez:
40 dkg széles metélt
Az Orosz húsgombócok mustár mártással elkészítési módja:
A húst összekeverjük a lereszelt uborkával, a morzsával, a tojással, a sóval, a borssal, a petrezselyemmel és a lereszelt hagymákkal, majd egy jó állagú masszává dolgozzuk. Vizes kézzel 3-4 cm-es gombócokat formázunk belőle, majd forró olajban átsütjük. Kivesszük a serpenyőből, majd a visszamaradt zsiradékot megpirítjuk a lisztet, hozzáadjuk az alaplét és a bort, majd visszatesszük a gombócokat és 25 percig, lassú tűzön, időnként megrázogatva puhára pároljuk. A mustárt a főzőtejszínnel simára dolgozzuk, majd a gombócok levét besűrítjük vele. A végén néhány csepp citromlével ízesítjük. A köret elkészítése: A tésztát lobogó, enyhén sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük. A gombócokat a tésztával és a mártással tálaljuk.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: Rozália, 2015. jún. 13. 11:19
Az orosz húsgombócok mustár mártással elkészítési módja és hozzávalói.