Olajos kifli recept
Az Olajos kifli hozzávalói:Hozzávalók ( mindig dupla adagot sütök mert ebből soha nem elég, így 64 db kiflit kapok)
1 kg liszt, 2 tojás sárgája, fél liter tej, 2 dl olaj, 1 élesztő ( 5 dkg), 1 kv.kanál só, 1 kv kanál cukor
1 egész Ráma, 1 egész tojás, tetszés szerint szerzámmag, köménymag, reszelt sajt.
Az Olajos kifli elkészítési módja:
Az élesztőt a tejben kevés cukorral felfuttatom. Ezt követően egy tálba teszem a lisztet, megsózom, majd hozzáadom a tejben felfutott élesztőt, a tojássárgáját, és apránként az olajat. Jól kidolgozom ( akinek van dagasztógépe, csinálja abba) és hagyom a kelesztő tálba megkelni. Nekem 3 tepsiben fér el ez a mennyiség. Az egész margarint 3 részre osztom, és jó vastagon kikenem vele a tepsik alját. Lehet, ez a margarin soknak tűnik, de amig megsül a kifli, teljesen felissza, nem marad zsiradék a tepsi alján. A tésztát 8 egyenlő részre osztom, majd mindegyikből vékony kör alakú lapot nyújtok. 8 cikkbe elvágom, és feltekerem kifli formára. A margarinnal kikent tepsibe helyezem, majd a felvert tojással végigkenem a kifliket, és megszórom tetszés szerint. 30 percig még pihentetem, majd sütőben kb 20- 25 perc alatt ropogósra sütöm. Tényleg gyorsan sül, nem árt odafigyelni.
Kategória: Tésztafélék receptjei
A receptet beküldte: Porcica, 2012. ápr. 13. 20:45
Az olajos kifli elkészítési módja és hozzávalói.