New York-i túrótorta recept
75 perc
A New York-i túrótorta hozzávalói:
alaphoz:
15 dkg keksz (kekszpor)
5 dkg cukor
6 dkg olvasztott vaj
Töltelékhez:
50 dkg tejszínkrémsajt
50 dkg túró
18 dkg cukor
4 tojás
2,5 dl tejföl
3 ek liszt
2 tk vaníliaaroma (helyettesíthető van.cukorral)
1/2 citrom reszelt héja
A New York-i túrótorta elkészítési módja:
A sütőt 170 °C-ra előmelegítjük. Kiajazunk egy 24 cm átmérőjű kapcsos formát. Összekeverjük az alap hozzávalóit és erősen a forma aljába nyomkodjuk úgy, hogy egy pici pereme legyen. Kb. 8-10 percig sütjük. Közben robotgéppel összekeverjük a túrót, krémsajtot, lisztet és cukrot. Egyenként hozzáadjuk a tojásokat, mindegyikkel jól elkeverjük. Ezután belekeverjük a tejfölt és a vaníliát, reszelünk bele citromhéjat. Az egészet a kihűlt alapra öntjük és kb. 60 percig sütjük. Hagyjuk kihűlni és hűtőbe tesszük 6 órára.
Amikor kivesszük a sütőből, még picikét remegősnek kell lennie.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: 0efb861b00, 2008. júl. 24. 06:32
A new york-i túrótorta elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.