Gyors croissant/kakaós csiga recept


25 dkg túró
0,75 dl étolaj
1,75 dl almalé
só
5o dkg liszt
1 tasak sütőpor
A Gyors croissant/kakaós csiga elkészítési módja:
A túrót, olajat, almelevet és a csipet sót jól összekeverjük, majd fokozatosan hozzáadjuk a liszt és sütőpor keverékét. Jól összegyúrjuk. Croissan esetén kör alakúra nyújtjuk a tésztát (kb. 0,5 cm vastagra), lekvárral, esetleg mogyorkrémmel megkenjük, 16 szeletre vágjuk, mint egy tortát, és a szélesebb vége felől feltekerjük. Sűtőpapírral bélelt tepsire tesszük, vízzel megkenjük,és a 180-200 °C-os sütőben kb. 20 percig sütjük. Ha kakaóscsigát készítünk, akkor téglalap alakúra nyújtjuk, olvasztott vajjal meglocsoljuk, kakaópor és cukor keverékével megszórjuk, feltekerjük, kb, ujjnyi vastagra szeleteljük és ugyanúgy sütjük, mint a croissant.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: 0efb861b00, 2008. ápr. 20. 17:28
A gyors croissant/kakaós csiga elkészítési módja és hozzávalói.