Reszelt túrós amatőröknek recept


Tésztához:
1 kocka margarin (szobahőm)
45 dkg liszt
15 dk cukor
1 cs. vaníliás cukor
1/2 cs. sütőpor
3 ek.kakaópor
1 tojás sárgája
Töltelékhez:
1 kg túró
25 dkg cukor
1 cs. vaníliás cukor
3 tojás sárgája
4 tojás fehérje habbá verve
A Reszelt túrós amatőröknek elkészítési módja:
A tészta összetevőit összegyúrjuk ( Ehhez kicsi türelem kell, mert a kéz hőjétől puhuló vajtól fog jól összeállni.Ha nagyon nem kar összeállni, még egy kevés olvasztott vajat hozzátehetünk), majd 2 részre osztjuk. A töltelékhez valókat a tojásfehérjéket kivéve jól öszekeverjük (akár robotgéppel is lehet), végül a felvert tojásfehérjét finoman hozzákavarjuk. A tészta egyik felét nagylyukú reszelőn kivajazott, kilisztezett, kb. 20x30-as formába reszeljük. Rásimítjuk a tölteléket, majd a tészta másik felét is ráreszeljük. 170-180 °C-os sütőben kb. 50 percig sütjük. Ha kihült, fogyasztható.
Akkor a legfinomabb, ha 1 éjszakára hűtőbe tesszük, de frissen is kitűnő.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: 0efb861b00, 2008. ápr. 28. 17:15
A reszelt túrós amatőröknek elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.