Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Mascarponés cseresznyetorta recept

Mascarponés cseresznyetorta recept

A Mascarponés cseresznyetorta hozzávalói:
A piskótalaphoz:
4 tojás
4 kanál liszt
4 kanál cukor
fél csomag sütőpor
4 kanál olvasztott és lehűtőtt vaj
1 lime lereszelt héja
A krémhez:
1 kanál étkezési keményítő
4 kanál porcukor
15 dkg mascarpone
0,5 dl sűrű bodzaszörp
2 dl tej
fél lime leve
A cseresznyés töltelékhez:
80 dkg cseresznye
20 dkg cukor
1 rúd fahéj
1 kiskanál zselatin
0,5 dl bodzaszörp az összeállításhoz


A Mascarponés cseresznyetorta elkészítési módja:
A piskótához habosra keverjük a tojások sárgáját a cukorral, a sütőporral, a vajjal, a lime-héjjal és a liszttel, majd gyengéden hozzákeverjük a keményre felvert tojásfehérjét is. Kivajazott, lisztezett 19 cm átmérőjű kapcsos tortaformában tűpróbáig sütjük, kihűtjük és kettőbe vágjuk. A krémhez előszőr az étkezési keményítőt elkeverjük 1 kanál porcukorral, hozzáadjuk a forró tejet, és pár perc alatt lassú tűzön, folytonosan kevergetve vastagra főzzük, majd kihűtjük. Habosra keverjük a puha vajat 3 evőkanál porcukorral, apránként hozzáadjuk a főzött tejpépet és a mascarponét, majd folytonosan kevergetve hozzáöntjük a bodzaszörpöt és belecsavarunk fél lime levét. A cseresznyét kimagozzuk, feltesszük főni a cukorral, a fahéjrúddal, 6-8 perc után leszűrjük, a felfogott kb. 2 dl cseresznyeléhez hozzákeverjük a zselatint, újraforrásig hevítjük. Az alsó tortalapot meglocsoljuk a bodzaszörp felével, megkenjük a fele krémmel, ráhalmozzuk a fele cseresznyét, majd ismét tortalap, szörp, krém, cseresznye következik, végül a langyosra hűlt zselatinos cseresznyeszörp.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A mascarponés cseresznyetorta elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook