Grillezett kecskesajt medvehagymapestos metélttel recept
A Grillezett kecskesajt medvehagymapestos metélttel hozzávalói:1 csokor medvehagyma
só
tészta (3 tojásból gyúrt, tojásonként 10 dkg liszttel, vékonyra nyújtott, fél centisre metélt, zubogó vízben pár perc alatt kifőzött friss tészta, vagy zacskós bolti metélt)
4 szelet (1 cm) grill kecskesajt
só
bors
olívaolaj
A Grillezett kecskesajt medvehagymapestos metélttel elkészítési módja:
A medvehagyma szárát letépem, a leveleket sóval, borssal, 1,5 dl olívaolajjal aprítógépben összeturmixolom. Mehet bele fenyőmag is, de nem kötelező. A pestót a frissen kifőtt tésztával összeforgatom. Nem biztos, hogy kell az egész, ami marad, lefedve eláll a hűtüben pár napig, pirítóssal isteni. A sajtot grillserpenyőben vagy kerti grillen csíkosra sütjük, kis só és bors jöhet rá, majd a pestós tésztával tálaljuk.
Kategória: Vegetáriánus ételek receptjei
A receptet beküldte: mese, 2012. júl. 4. 09:25
A grillezett kecskesajt medvehagymapestos metélttel elkészítési módja és hozzávalói.