Töltött csirkemell baconnel takarva spenótos krumplival recept
A Töltött csirkemell baconnel takarva spenótos krumplival hozzávalói:1 golyó mozzarella
80 dkg csirkemell
6-8 szelet bacon
20 dkg trappista sajt
szerecsendió
só
bors
lestyán
kakukkfű
koriander
50 dkg krumpli
1 csokor spenót
A Töltött csirkemell baconnel takarva spenótos krumplival elkészítési módja:
A csirkemellet szeletekre vágom, kiklopfolom, sózom, borsozom. A mozzarella sajtot tálba teszem, villával összetöröm, teszek hozzá sót, szórok bele egy kis szerecsendiót, őrölt koriandert, kakukkfüvet, lestyánt. Az így kapott sajttölteléket, a mellszeletekre halmozom, feltekerem, hústűvel megtűzöm, és kevés olajjal kikent tepsibe teszem. A végén baconnel betakargatom, és reszelt sajttal megszórom. Előmelegített sütőbe teszem, és 180 fokon 30 percig sütöm. (Én 15 percre alufóliával letakartam.) A krumplit megpucolom, kockára vágom, sós vízben megfőzöm. Ha jó, akkor kis olajon megdinsztelem az apróra vágott spenóttal úgy, mint a petrezselymes krumplit, csak petrezselyem helyett spenóttal.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: mese, 2012. júl. 1. 23:23
A töltött csirkemell baconnel takarva spenótos krumplival elkészítési módja és hozzávalói.